Cele 5 păcate „capitale“ pe care le fac bărbaţii în pat

Cele 5 păcate „capitale“
pe care le fac bărbaţii în pat

FOTO: Arhivă Adevărul

Oricât de greu ar fi de acceptat pentru ei, chiar şi cei mai experimentaţi bărbaţi pot face greşeli în intimitate. Sexologul britanic Tracey Cox a identificat cinci dintre cele mai frecvente păcate pe care le fac în pat reprezentanţii sexului tare.

În general, bărbaţii au tendinţa să-şi supraestimeze „prestaţia“ din intimitate, până când au neplăcuta surpriză să afle că partenera este departe de a fi satisfăcută. Reputatul sexolog britanic Tracey Cox, autoare a 14 cărţi despre psihologia cuplului, a identificat cinci dintre cele mai frecvente păcate pe care le fac în pat reprezentanţii sexului masculin.

Graba strică treaba

Femeile, se ştie, au nevoie de o „pregătire“ pentru actul sexual. Dacă pentru tine, preludiul este o etapă inutilă, nu la fel stau lucrurile şi în cazul ei. Cu excepţia situaţiei în care amândoi vă încingeţi şi actul sexual se consumă rapid, săruturile, mângâierile şi şoaptele nu ar trebui să lipsească dintr-o partidă de sex şi ar trebui să verifici dacă este pregătită pentru tine, recomandă sexologul britanic.

Sexul la beţie

„Dacă ai ieşit în oraş cu băieţii şi îţi găseşti partenera dormind, vei face amândurora un serviciu dacă sforăi în altă cameră“, spune Tracey Cox. Cu excepţia situaţiei în care amândoi aţi consumat alcool, o partidă de sex nu va fi cea mai plăcută experienţă nici pentru tine, nici pentru partenera ta.

Partidele mult prea lungi

„Da, există situaţii excepţionale şi momente în care amândoi vă doriţi ca o partidă să dureze şase săptămâni, dar, ca o regulă, sexul care durează mai mult de 20 de minute le face pe femei să caşte, mai degrabă decât să geamă“, spune sexologul.

Orgasmul simultan

Sunt foarte puţine situaţiile în care cei doi parteneri ating simultan punctul culminant. „În primul rând, doar 20% din femei reuşesc să aibă orgasm prin penetrare (dacă nu există şi stimulare clitoridiană). În al doilea rând, şansa ca ea să coincidă cu tine este scăzută, nu este o normalitate. Nu o face să mimeze orgasmul precum toate partenerele tale anterioare, ci oferă-i mai întâi ei un orgasm şi bucură-te apoi de al tău fără să te simţi vinovat“, sfătuieşte Tracey Cox.

Schimbi des poziţiile

Bărbaţii care se cred „armăsari“ în dormitor au convingerea că-şi vor impresiona partenera dacă vor schimba des poziţiile în timpul sexului şi, eventual, dacă vor încerca acrobaţii. „Dacă vrei să schimbi poziţia, mişcă-te uşor într-o poziţie similară“, recomandă Tracey Cox.

Citeşte şi:

Cum se schimbă viaţa sexuală şi relaţia de cuplu după un an fără sex

VIDEO Antrenoarea de sex: „Femeile ar trebui să aibă cât mai mulţi parteneri sexuali, nu să se concentreze pe întâlnirea «alesului»”

Care este numărul de fantezii sexuale ale unei persoane normale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările