Ce vor cu adevărat femeile. Cele 10 trăsături ale bărbatului ideal

Ce vor cu adevărat femeile. Cele 10 trăsături ale bărbatului ideal

FOTO arhiva Adevărul/Femeile nu sunt interesate doar de aspectul fizic al partenerului

De multe ori, femeile nu ştiu să spună exact ce îşi doresc de la un bărbat. Totuşi, pentru un psiholog expert în relaţii este evident că interesul femeilor nu se reduce la aspectul fizic al partenerului.

Psihologul Carly Spindel crede că, în vreme ce bărbaţii se îndrăgostesc „cu ochii”, adică vizual, atraşi mai ales de fizicul partenerei, femeile au pretenţii mai mari. Nu pentru toate contează ca bărbatul să fie înalt, chipeş şi musculos.

Potrivit lui Carly, care a scris un articol pentru publicaţia Elite Daily, există 10 trăsături esenţiale pe care o femeie le apreciază la alesul ei.

1. În primul rând, partenerul trebuie să fie un bun prieten

Femeile vor ca partenerul lor să le fie şi cel mai bun prieten, adică o persoană pe care să o considere egală şi care să o facă să se simtă bine.

2. Inteligenţa partenerului contează foarte mult. Desigur, cei doi nu trebuie să discute neapărat despre subiecte foarte dificile sau serioase, important este ca femeia să simtă că iubitul ei a învăţat-o ceva nou.

3. Simţul umorului îi face pe bărbaţi să pară mai atrăgători, iar ştiinţa nu are deocamdată o explicaţie pentru asta. Este însă evident că un bărbat care ştie să facă o femeie să rădă îi poate câştiga inima.

4. Un bărbat care are încredere în el va fi considerat irezistibil

Femeile sunt atrase de bărbaţii care au încredere în ei şi care ştiu să arate asta prin comportamentul lor. Prin urmare, dacă un bărbat se va considera deosebit, are toate şansele ca şi femeile din jurul lor să îl considere la fel.

5. Şarmul personal, deşi foarte greu de definit concret, este esenţial pentru alegerea unui bărbat. El trebuie să aibă acel „vino-ncoace” care le atrage pe femei, să aibă personalitate, să nu pară plictisitor, banal, ca oricare altul.

6. Un stil de viaţă echilibrat contează foarte mult, mai ales dacă femeia se gândeşte la o relaţie de durată. Ea va dori un bărbat care are priorităţi clar definite, care pune pe primele locuri familia, prietenii şi cariera, prin urmare poate fi conisderat „un om serios”.

7. Bărbatul ideal este un bun ascultător

Pentru că femeile sunt mai sensibile şi pun mai mare accent pe latura emoţională, le place să-şi exprime sentimentele, să discute despre problemele lor. Uneori pot vorbi ore în şir. De aceea, un bărbat care ştie să le asculte cu interes este pentru femei o partidă perfectă.

8. Bărbatul ideal este de asemenea atent la preferinţele partenerei. Asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiască mulţi bani. Un gest simplu, cum ar fi o invitaţie la un film în care joacă actorul ei preferat, este suficient pentru a-i demonstra că o ascultă şi că îi pasă cu adevărat de dorinţele ei.

9. Femeile apreciază bărbaţii care se pot adapta în orice situaţie, care ştiu să se comporte corect la o petrecere elitistă, dar şi la un concert sau la un meci. Astfel, ele nu vor ezita să-l prezinte tuturor prietenilor şi rudelor şi să iasă cu el în lume oriunde vor dori.

10. Chiar dacă înfăţişarea nu este pe primul loc pentru multe dintre femei, un aspect îngrijit, prezentabil, este foarte important. Ţinuta contează foarte mult, pentru că va arăta celor din jur că bărbatul pune preţ pe modul în care arată, că nu este neglijent, nepăsător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările