Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră

Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră

FOTO Daily Mail

Poziţia în care dormim alături de partener spune multe despre dinamica şi rezistenţa relaţiei, spun cercetătorii.

Principalul indiciu este distanţa dintre parteneri, conform studiului, efectuat pe un eşantion de 1.100 de persoane. Partenerii care dorm la o distanţă de trei centimetri unul de celălalt au şanse mai mari la o relaţie fericită decât cei care dorm la distanţe de până la 75 de centimetri, spun cercetătorii.
 
Studiul, bazat pe munca psihiatrului Samuel Dunkell, a fost publicat ieri în cadrul Festivalului Internaţional de Ştiinţă din Edinburgh. Dunkell a dezvăluit, la un moment dat, că oamenii care dorm în poziţie fetală sunt, deseori, indecişi, anxioşi şi sensibili la critici. Cei care dorm în poziţie semi-fetală, cu genunchii uşor flexaţi, sunt împăciuitori, dispuşi să facă compromisuri, dar cu deficienţe în a avea atitudini extremiste. 


 
Cei care dorm în poziţie „roială” – pe spate, drepţi – sunt încrezători, deschişi, expansivi şi în căutarea senzaţiilor tari, iar cei care dorm pe burtă tind să fie rigizi şi perfecţionişti. 
 
Potrivit studiului, 42% din cupluri dorm spate în spate, 31% dorm îndreptaţi spre aceeaşi direcţie, şi doar 4% din cupluri dorm faţă în faţă. 34% din parteneri se ating în timpul somnului,  12% stau la mai puţin de trei centimetri distanţă, în timp ce 2% dintre intervievaţi lasă între ei, pe timpul nopţii, o distanţă de până la 75 de centimetri.
 
Dintre cei care se ating în timpul somnului, au mai multe şanse să fie fericiţi cei care dorm faţă în faţă decât cei care dorm îmbrăţişaţi din spate de partener (poziţia linguiţă).
 
Dintre cei care nu se ating în somn, cele mai fericite cupluri sunt cele în care partenerii dorm îndreptaţi în aceeaşi direcţie. 
 
„94% din cuplurile care se ating în timpul somnului sunt fericite, spre deosebire de proporţia de 68% a cuplurilor care nu se ating. Acesta este primul sondaj care examinează poziţiile de somn ale partenerilor, iar rezultatul le permite oamenilor să vadă mai clar cum stau lucrurile în relaţia lor”, a declarat profesorul Richard Wiseman de la Universitatea din Hertfordshire, conducătorul studiului.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: