Ce schimbări suferă organismul atunci când nu faci sex pentru o perioadă îndelungată

Ce schimbări suferă organismul atunci când nu faci sex pentru o perioadă îndelungată

Ce schimbări suferă organismul atunci când nu faci sex pentru o perioadă îndelungată. FOTO Arhivă

Lipsa activităţii sexuale poate afecta sănătatea, producând schimbări la nivelul organismului.  Dacă din diferite motive, există posibilitatea să fi traversat perioade mai lungi în care să nu fi făcut sex, află ce schimbări poate produce acest lucru.

Dacă nu eşti genul de persoană care să accepte aventurile de o noapte şi pur şi simplu nu ai întâlnit persoana potrivită pentru o relaţie, află ce schimbări se produc în organism atunci când nu faci sex pentru o lungă perioadă de timp, scrie indy100.com.

Te-ai putea simţi nefericit/ă

Da, acest lucru poate fi cea mai evidentă problemă. „Sexul eliberează endorfinele şi hormonii fericirii, care dau un sentiment de bunăstare de care nu veţi mai beneficia. Din punct de vedere psihologic, dacă simţiţi nevoia de a face sex - ar trebui să faceţi acest lucru. Dacă nu, acest lucru ar putea duce la o prostă dispoziţie“, spune sexologul Mark Lawton, membru al Asociaţiei Britanice pentru Sănătatea Sexuală.

Pierderea libidoului

„Unii oameni care se abţin de la sex încep să se simtă mai lenţi, au mai puţină vitalitate şi poftă pentru sex. Scoşi din minţi, acesta este modul în care spun unii clienţi că se simt“, spune Seri Cooper, specialist în terapie sexuală.

Probleme de sănătate a inimii

Sexul face bine inimii, potrivit cercetărilor. Este un fel de exerciţiul aerobic la urma urmei şi acesta e un lucru benefic pentru organism. O viaţă sexuală activă şi sănătoasă poate scădea riscul de a avea un atac de cord.

Iată unde nu veţi vedea modificări:

Dacă eşti o femeie, himenul tău nu se va micşora

„Orice etanşeitate pe care o simţi este formată doar din nervi. Este important să vă relaxaţi când faceţi sex. Dacă nu, muşchii se pot tensiona, ceea ce face sexul dureros. S-ar putea să fiţi foarte tensionat în timpul sexului, ceea ce poate duce la o senzaţie de disconfort“, spune Dr Lawton.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările