Ce este orgasmul cerebral şi cum îl atingi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut şi sub numele ştiinţific de răspuns senzorial autonom culminant (Autonomous Sensory Meridian Response - ASMR), orgasmul cerebral nu este neapărat o senzaţie sexuală, ci un val euforic declanşat de diverşi stimulti, care oferă o stare de bine extraordinară.

Conceptul de ASMR a fost dezvoltat de Jennifer Allen. Dacă până acum noţiunea de orgasm avea conotaţii sexuale, dr. Mihaela Bilic afirmă că orgasmul cerebral are mai degrabă legătură cu mintea noastră.

„Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR) se poate traduce drept răspuns senzorial autonom culminant şi este un fel de extaz senzorial, o stare de bine intensă numită şi orgasm cerebral. Deşi se pare că a existat dintotdeauna, abia în anul 2000 Jennifer Allen vorbeşte şi defineşte în America noţiunea de ASMR. Acest termen face referinţă la modul individual, propriu fiecărui individ, de a reacţiona, prin plăcere, la stimuli externi. Cu alte cuvinte nu toţi suntem sensibili la aceiaşi stimuli, nu tuturor ne plac aceleaşi lucruri - cu atât mai complicat, fiecare trebuie să descopere şi să găsească propriile surse de plăcere", afirmă medicul.

Află aici ce declanşează orgasmul cerebral .

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite