Ce metodă contraceptivă ţi se potriveşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilulele contraceptive combinate trebuie luate la aceeaşi oră pentru o eficienţă de 99%.
Pilulele contraceptive combinate trebuie luate la aceeaşi oră pentru o eficienţă de 99%.

Pentru a alege cea mai bună metodă de contracepţie pentru tine este necesar să mergi la medic sau la un cabinet de planificare familială. Bineînţeles că pentru a folosi prezervativul nu e nevoie să mergi la medic, însă pentru sterilet, diafragma, injecţii este nevoie de vizita la specialist.

Abstinenţa este cea mai sigură cale de a te proteja de boli cu transmitere sexuală şi de o sarcină nedorită. Şi  prezervativul te poate ajuta în acest sens, însă nu este 100% sigur deoarece se poate sparge. Metoda „calendarului“ sau „coitus interruptus“ încă se practică cu regularitate însă nu sunt deloc sigure, deci poţi avea surprize.

De ce trebuie să ţii cont

Vrei să iei contracepţie zi de zi sub forma de pilule anticoncepţionale sau vrei ceva la nivel local doar când faci sex, ori vrei să ţi se întroducă în vagin un dispozitiv care să te ferească de pericolul de a rămâne însărcinată. Trebuie să ţii cont şi de următoarele detalii: fumat, greutate, iei tratament pentru vreo boală. Astea sunt doar câteva dintre detaliile care contează pentru a alege împreună cu persoana compententă cea mai bună metodă de contracepţie.

În funcţie de cât de eficace sunt dacă sunt folosite corect acestea sunt clasificate astfel:

Cu precizie de 99% 

Aici intră implantul contraceptiv care se prezintă sub forma unei  tije mici flexibile. Aceasta se plasează sub piele, în zona superioară a braţului, eliberând un progestativ asemănător cu progesteronul natural, şi ţine maxim  3 ani.

Steriletul este un dispozitiv intrauterin (DIU) confecţionat  din plastic şi/sau metal, care este în forma literei T. Acesta se introduce în uter pentru a preveni sarcina. Poate fi păstrat  între 5 şi 10 ani.

Sterilizarea la femei este o altă metodă la care apelează femeile care consideră că nu mai vor copii. Acest procedeu se numeşte legarea trompelor şi este 99% sigur. Există totuşi un risc de 1%, adică 1 la 200 de femei poate rămâne însărcinată chiar dacă i s-a efectuat sterilizarea tubară. La bărbaţi se sterilizarea se numeşte vasectomie.

Pilulele contraceptive combinate trebuie luate la aceeaşi oră pentru o eficienţă de 99%. Acestea reglează ciclul menstrual, însă nu se recomandă femeilor care fumează, celor cu migrene  şi doamnelor trecute de 35 de ani, fiindcă estrogenul ar putea forma cheaguri de sânge.

Află pe clicksanatate.ro ce alte metode contraceptive ti s-ar putea potrivi!

Prepară-ţi detergentul sănătos la tine acasă!

Ce trebuie să ştii despre sâni când alergi

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite