Ce înseamnă să ai o căsnicie deschisă: confesiunile unei soţii care şi-a dorit libertate sexuală

Ce înseamnă să
ai o căsnicie deschisă: confesiunile unei soţii care şi-a dorit libertate sexuală

FOTO: bolt3.com

Ar putea fi căsătoria deschisă, în care soţii îşi dau voie să aibă şi alţi parteneri, soluţia pentru o rată mai scăzută a divorţurilor? Din perspectiva lui Jenny Block, „protagonista“ unei astfel de căsnicii, monogamia este un compromis inutil şi dezavantajos pentru cupluri.

Jenny Block nu se sfieşte să recunoască faptul că face parte dintr-o căsnicie deschisă şi că este foarte fericită cu un stil de viaţă pe care unii îl pot cataloga drept promiscuu. Ea şi-a povestit viaţa într-o carte, „Open: Love, Sex, and Life in an Open Marriage“, şi spune că nu sexul în afara căsniciei este cel care distruge relaţiile, ci frustrarea partenerilor care se simt neîmpliniţi sexual.

„Mi-a plăcut dintotdeauna sexul. Mi-a plăcut foarte, foarte mult şi am fost acuzată că gândesc ca un bărbat. Mai exact, că sexul este pentru mine un lucru cu totul diferit de dragoste. Când eu şi soţul meu am început să ne întâlnim, era evident încă de pe atunci că dorinţele noastre intime erau destul de diferite. Cu toate că ne plăcea să facem sex, el nu voia şi nu dorea la fel de des ca mine, dar m-am îndrăgostit de el atât de mult, încât m-am gândit că nu contează. M-am înşelat amarnic“, a povestit Jenny pentru YourTango.com.

La trei ani de la căsătorie, Jenny a avut prima aventură extraconjugală, dar, pentru a nu se simţi foarte vinovată, a ales să „calce strâmb“ cu o femeie. Nu era prima relaţie de acest fel pe care o avea. „Nu-mi pasă cu cine ai fost înainte. Dar odată ce eşti cu mine, trebuie să fim doar noi doi“, i-a replicat soţul după ce Jenny i-a mărturisit că este bisexuală. „Acesta este motivul pentru care aventura mea era pe cât de frumoasă, pe atât de îngrozitoare. Mă simţeam oribil că-mi minţeam soţul, că îmi doream să fiu cu ea, că nu puneam capăt relaţiei extraconjugale şi că nu am reuşit să o evit de la bun început“, povesteşte femeia.

În cele din urmă, Jenny i-a mărturisit soţului că l-a înşelat, iar el a fost devastat. Au rămas împreună, dar nu au mai discutat mulţi ani după aceea despre relaţia ei extraconjugală. Deşi ea a încercat să „condimenteze“ relaţia, a realizat că, pentru soţul ei, sexul implica dragoste şi respect. „Deşi există oameni care pot gestiona aceste sentimente concomitent, soţul meu nu putea“, spune Jenny. Într-o discuţie despre o prietenă veche pe care cei doi au găzduit-o în trecut, ea l-a făcut să mărturisească faptul că nu-i este indiferentă şi că şi-ar dori să facă sex cu ea. „Şi mie mi-ar plăcea să fac sex cu ea“, a replicat Jenny (foto dreapta).

După o vreme, prietena cuplului a acceptat o partidă în trei. „Câteva ore mai târziu, soţul meu a venit acasă. S-a aşezat lângă mine pe canapea, şi-a pus mâna pe coapsa mea dreaptă, pe sub pătură. Mâna ei era deja pe coapsa stângă. După câteva secunde, mâinile lor s-au atins accdeintal şi i-am văzut cum se privesc. Cred că acela a fost momentul în care soţul meu a realizat ce se întâmplă.

  • Sunt obosit, a spus el mai târziu. Mă duc să mă culc.
  • Vom veni şi noi în curând, i-amreplicat. M-a sărutat şi a dat să plece.
  • Cu mine cum rămâne?, a îmntrebat ea. El s-a uitat la mine, apoi a sărutat-o lung şi apăsat şi a râs.

L-am urmat şi ne-am pus în pat lângă soţul meu ca şi cum am fi făcut asta de sute de ori înainte, fiecare pe o parte. Tot ceea ce a urmat ne-a părut natural şi normal. M-am simţit foarte bine să-i privesc când erau împreună. Era excitant, dar şi drăguţ. Erau atât de absorbiţi unul de celălalt, iar eu am reuşit să-l văd ca pe o fiinţă umană, dacă înţelegeţi. Nu ca pe soţul meu sau ca pe tatăl fiicei mele, ci ca pe un bărbat, ca pe o fiinţă sexuală, o persoană care vrea să fie dorită, care are nevoie să fie dorită. Ştiu că şi pentru el a fost o experienţă incredibilă să mă privească în timp ce eram cu ea. Chiar l-a învăţat cum să-mi provoace un orgasm prin stimularea punctului G, lucru pe care el nu-l reuşise înainte (...). «Te iubesc», mi-a şoptit, iar eu i-am răspuns la fel“, mai povesteşte Jenny.

Aventura celor trei a durat şase luni şi toţi au revenit la vieţile lor de dinainte. „Dar căsnicia mea era schimbată pentru totdeauna. Experienţa noastră cu ea a fost catalizatorul care ne-a eterminat să explorăm căsnicia deschisă. A fost interesant, dificil, minunat şi confuz. Totul a creat nişte momente foarte triste, dar şi foarte vesele cele triste au rezultat dintr-un amestec de egoism, nesiguranţă şi lipsă de comunicare. Cele vesele au rezultat dintr-un amestec de iubire, încredere şi înţelegere. Dar, dincolo de toate aceste lucruri, totul este foarte simplu: ne oferim unul altuia lucrurile de care avem nevoie, inclusiv libertate şi spaţu. Ne respectăm reciproc“, crede Jenny.

Femeia este convinsă că niciodată nu a comunicat mai bine ca acum cu soţul, iar căsnicia le merge foarte bine acum tocmai pentru că discută despre monogamie, sexualitate, căsnicie şi despre viaţă, în general.

„Am învăţat că nu ne ajutăm în niciun fel căsnicia dacă ne «însuşim» sexualitatea celuilalt. Nu ne facem decât rău (...) Toţi ar trebui să urmăm un singur plan, conform căruia ar trebui să fim heterosexuali şi monogami, să aducem pe lume copii şi să purtăm aceeaşi măsură ideală. Dar eu nu pot. De fapt, cred că este de datoria mea să nu urmez acest plan. Sunt responsabilă pentru propriile mele orgasme şi pentru propria fericire. Nu am nevoie ca oamenii să mă placă sau să mă aprobe şi nu vreau ca alţii să trăiască la fel ca mine“, spune Jenny. Ea crede că secretele, minciunile şi înşelatul sunt metode sigure de a-şi distruge căsnicia.

„Sexul în sine nu este o ameninţare. Eu cred în «efectul ţarcului»: când ţii un copil într-un ţarc, el se va gândi numai la cum să evadeze din el, la lucrurile frumoase care se află în cealaltă cameră. Lasă-l să cutreiere liber şi sunt toate şansele să se joace liniştit lângă tine cu un puzzle. Există riscul ca el să se îndrăgostească de altă cameră şi să rămână acolo? Sigur. La fel de bine, este foarte probabil ca unul dintre parteneri să se îndrăgostească de altcineva şi să pună capăt unei căsnicii, dar nu cred că sexul în afara căsătoriei va creşte acest risc. De fapt, cred că îl diminuează, pentru că elimină fantezia“,  mai spune femeia.

Citeşte şi:

Cele şase feţe ale căsniciei moderne

De ce fug bărbaţii din căsnicie: 8 metode sigure prin care femeile îi îndepărtează

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: