Ce apreciază de fapt femeile la un bărbat? Aspectul fizic nu este cel mai important

Ce apreciază de fapt femeile la un bărbat? Aspectul fizic nu este cel mai important

Femeile au gusturi foarte diferite când evaluează frumuseţea unui bărbat/FOTO www.bdstar24.com

Chiar dacă se spune că bărbatul „trebuie să fie puţin mai frumos ca Dracul” şi că aspectul fizic contează mai puţin decât în cazul femeilor, realitatea este mult mai complicată.

Frumseţea este ceva subiectiv, dar cu toate acestea există anumite standarde, iar aspectul fizic este important pentru că frumuseţea înseamnă de fapt şi sănătate. Astfel, bărbaţii care au trăsături mai simetrice sunt consideraţi chipeşi, iar frumuseţea lor este semn că au un ADN bun şi că au crescut într-un mediu sănătos.

Aşa cum hormonii feminini le fac pe unele femei să fie mai atrăgătoare, cu ochi mari şi buze senzuale, hormonii masculini au un efect similar. Bărbaţii vor avea un maxilar mai proeminent, vor fi mai înalţi şi prin urmare consideraţi mai atrăgători, mai virili, scrie Psychology Today.

Totuşi, chiar dacă mulţi bărbaţi nu arată ca Matt Damon sau David Beckham, ei au şanse să îşi găsească o parteneră, în timp ce femeile care sunt departe de standardele de frumuseţe riscă să rămână singure.

Claudia Brumbaugh, cercetătoare la Colegiul Queens, a întrebat 4.000 de persoane cât de atrăgătoare li se par fotografiile unor femei şi bărbaţi tineri. Voluntarii bărbaţi au avut judecăţi similare, ceea ce denotă acelaşi gust privind frumuseţea feminină. Femeile însă au avut opinii foarte diferite atunci când au acordat note bărbaţilor. Astfel, unele au considerat foarte atrăgători anumiţi bărbaţi despre care alte femei au declarat că sunt chiar urâţi.

Este dovada că femeile nu pun pe primul lor ca importanţă aspectul fizic al partenerului. De exemplu, ele sunt mai interesate de resursele unui bărbat şi de atitudinea lui. Un bărbat care îşi schimbă garderoba şi se îmbracă mai bine va fi considerat mai atrăgător, dar nu pentru că va fi mai frumos.

Femeile vor aprecia interesul lui pentru eleganţă, îngrijire, dar şi faptul că el îşi permite să se îmbrace bine. Oricum, gusturile femeilor diferă foarte mult. În timp ce unele preferă un bărbat foarte elegant, la costum, îngrijit, altele se simt mai atrase de parteneri rebeli.

De asemenea, Lisa DeBruine, cercetătoare la Universitatea din Aberdeen, a descoperit o legătură interesantă între preferinţele femeilor şi situaţia sistemului sanitar din mai multe ţări. De exemplu, în statele occidentale, unde sistemul sanitar este bine pus la punct, femeile se simt mai atrase de bărbaţi cu trăsături mai feminine, iar în statele cu o situaţie sanitară dificilă femeile preferă parteneri mai masculini. Astfel, un bărbat macho, cu mult testosteron, va fi mai apreciat în regiunile unde nivelul de trai este mai scăzut.

Totodată, preferinţele femeilor diferă în funcţie de ce anume îşi doresc. Cele care vor o aventură vor alege un bărbat frumos, nu unul bogat. În schimb, femeile care vor o relaţie pe termen lung vor fi mai atrase de un partener care le poate oferi siguranţă materială necesară pentru a-şi creşte copiii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: