Care sunt efectele negative ale pilulei de a doua zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai avut parte de un contact sexual neprotejat şi vrei să apelezi la pilula de a doua zi, afli din acest articol care sunt efectele resimţite de organismul tău pe termen lung după administrarea ei.

O soluţie de urgenţă care te poate scăpa de o sarcină nedorită în urma unui contact sexual neprotejat este pastila de a doua zi. Se administrează în maxim de 72 de ore de la contact şi face parte din categoria contraceptivelor de urgenţă ce este indicată a se folosi doar ocazional. Cu cât este administrată mai rapid cu atât va fi ami eficientă.

Specialiştii afirmă faptul că dacă o administrezi în primele 24 de ore, eficienţa sa este de 95%, cu cât trec mai multe ore cu atât mai scăzută va fi eficienţa sa.

Ce conţine pastila de a doua zi?

Levonogestrel, substanţa de bază a acestei pastile, este un hormon regăsit şi în componenţa pilulelor regulate, doar că diferă doza. Acţiunea acestei metode contraceptive se bazează pe faptul că întârzie sau previne ovulaţia, în felul acesta nefiind posibilă o eventuală sarcină.

Cum influenţează organismul uman

Orice intervenţie în desfăşurarea naturală şi normală a organismului tău în timp va avea anumite efecte secundare. Astfel că, din cauza dozei hormonului pe care îl conţine această pilulă te poţi confrunta ulterior cu dereglarea ciclului menstrual sau cu sângerări neregulate ce pot persista chiar şi până la 3 săptămâni.

Printre efectele sale adverse se mai enumeră şi senzaţia de greaţă sau ameţeală, dureri de cap sau de abdomen sau ameţeală ce pot să dispară după câteva zile.

Află pe clicksanatate.ro ce alte efecte nedorite ale pilula de a doua zi!

Exerciţiul care îţi va proteja sănătatea la bătrâneţe

Acest aliment te ajută să slăbeşti şi să-ţi îmbunătăţeşti memoria

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite