Blonde, brune sau roşcate? Care sunt cele mai bune la pat şi cine are cea mai activă viaţă sexuală

Blonde, brune sau roşcate? Care sunt cele mai bune la pat şi cine are cea mai activă viaţă sexuală

Brunetele sunt cele mai bune la pat, potrivit unui studiu. FOTO vankoo.deviantart.com

Mulţi cred că blondele sunt primele în topul preferinţelor bărbaţilor când vine vorba de seducţie şi de sex, însă numeroase studii contrazic această percepţie populară.

Publicaţia online pentru femei „Your Tango” a realizat o selecţie a celor mai interesante studii care au trasat o paralelă între viaţa sexuală şi culoarea părului unei femei:

Cu cât ai părul mai lung, cu atât eşti mai atractivă din punct de vedere sexual 

Potrivit unui sondaj realizat de publicaţia „The Telegraph”, 43% din bărbaţi preferă părul lung, uşor ondulat, în locul tunsorilor scurte ale femeilor. Părul lung este asociat cu feminitatea şi, aparent, bărbaţii încă preferă înfăţişarea tradiţională, în cazul femeilor.

Brunetele sunt mai bune la pat

Conform rezultatelor unui alt studiu recent aproximativ şase din zece bărbaţi consideră că brunetele sunt mai bune la pat. Potrivit reprezentanţilor firmei de înfrumuseţare Michael Van Clarke din Londra, care a comandat studiul, pletele brunetelor au un aspect mult mai sănătos, ceea ce le dă mai multă încredere în propria persoană. Doar 16% din intervievaţi au consemnat că blondele sunt mai bune când vine vorba de sex.

Roşcatele au cea mai activă viaţă sexuală

Un studiu realizat de Universitatea din Hamburg, din Germania, a dovedit că femeile roşcate au cea mai activă viaţă sexuală şi au, de obicei, mai mulţi parteneri sexuali. În plus, potrivit publicaţiei „Psychology Today“, există un motiv biologic pentru care bărbaţii consideră roşcatele mai atractive. Gena recesivă MC1R, care duce la culoarea roşie a părului, s-a dezvoltat datorită selecţiei sexuale. Răşcatul este atât de rar şi luminos încât atrage imediat atenţia. Cu toate acestea, mai multe studii psihologice au scos la iveală că roşcatele sunt cel mai puţin dorite de bărbaţi, în comparaţie cu blondele sau brunetele. Într-o serie de teste realizate de Nicoloas Gueguen, în care femeile participante au fost rugate să poarte peruci de culori diferite pentru a stabili care sunt cele mai atrăgătoare nuanţe de păr pentru bărbaţi, doar 29 de bărbaţi din 240 au ales perucile roşcate. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: