FOTO VIDEO Cum să-ţi găseşti sufletul pereche? Românii au luat lecţii de iubire de la scriitoarea Arielle Ford

FOTO VIDEO Cum să-ţi găseşti
sufletul pereche? Românii au luat lecţii de iubire de la scriitoarea Arielle Ford

Arielle Ford le-a explicat românilor greşelile pe care le fac în viaţa personală FOTOGRAFII discoveryourself.eu

Cum reuşeşti să te „rupi“ de relaţia cu fostul partener? Ce paşi trebuie să urmezi pentru a-ţi găsi jumătatea, atunci când soarta pare să nu-ţi mai zâmbească, şi care sunt secretele unei relaţii sentimentale de lungă durată? Acestea sunt doar trei dintre întrebările care şi-au găsit răspunsul în cadrul atelierului susţinut de scriitoarea americană Arielle Ford, sâmbătă, în Capitală.

„Cu 15 ani în urmă, m-am trezit într-o dimineaţă şi mi-am dat seama că uitasem să mă căsătoresc. Îmi petrecusem toţi aceşti ani construindu-mi o carieră ca editor şi agent publicitar, dar omisesem partea sentimentală“, a declarat Ford, la începutul cursului care se doreşte o „cheie“ către o viaţă plină de dragoste.

Fie că aveau probleme în cuplu, nu-şi găsiseră încă sufletul pereche sau tânjeau după un fost partener, aproximativ 100 de persoane au acceptat invitaţia lansată de Centrul Discover Yourself şi au participat la atelierul de iubire predat de Arielle Ford în zilele de 13 şi 14 septembrie, la Grand Continental Hotel.

Autoarea bestsellerului „Secretul Sufletului Pereche“, tradus în 22 de limbi, a împărtăşit publicului român tehnicile ce trebuie aplicate pentru a-şi identifica jumătatea şi a clădi împreună o relaţie de cuplu sănătoasă, bazată pe respect, înţelegere şi loialitate.

Lista calităţilor şi tabloul cu decupaje

Studiile realizate anterior au arătat că oamenii au nevoie de cinci minute pentru a se îndrăgosti. Şi, totuşi, soarta nu pare deloc generoasă când vine vorba de amor, din contră. Unde se împotmolesc oamenii şi care sunt ingredientele ce garantează succesul în dragoste? „Majoritatea celor care apelează la serviciile mele mă întreabă în cât timp îşi vor găsi jumătatea. Le spun că nu există un moment potrivit sau o dată. Trebuie, pur şi simplu, să crezi că va apărea şi să înveţi să te iubeşti pe tine însăţi“, a mărturisit scriitoarea americană, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“.

Arielle Ford (dreapta), de vorbă cu jurnalistul „Adevărul“ 

Pentru început, Arielle îi sfătuieşte pe cei dornici să-şi întâlnească alesul/aleasa să realizeze o listă cu zece calităţi pe care şi-ar dori să le regăsească la partenerul de sex opus. „Începeţi cu defectele dacă vă este mai greu. Spre exemplu, nu aş vrea ca partenerul meu să fie mincinos, zgârcit şi plictisitor, ceea ce înseamnă că sunt în căutarea unui om onest, altruist şi plin de viaţă“, argumentează specialista americană.

Odată creată această listă, ea trebuie împărtăşită Universului, printr-un ritual simbolic. „Am ales să realizez ceremonialul meu într-o zi de vineri, când era lună nouă. Am mers la ocean şi am citit fiecare aspect conţinut de lista mea, după care am ars-o şi am aruncat-o în apă. Aşa i-am dat de veste Universului ce-mi doresc“, povesteşte Arielle.

Celor care le este mai clar modul în care şi-ar dori să evolueze relaţia lor sentimentală, Arielle le propune o altă metodă: harta cu decupaje. „Lipiţi pe un panou poze simbolice pentru dumneavoastră. Nu trebuie să decupaţi fotografia unei celebrităţi, ci imagini care vă trezesc sentimente plăcute, precum doi tineri care se plimbă pe plajă sau iau cina la lumina lumânărilor“, explică ea.

Desigur, pentru ca harta iubirii să aibă efectul scontat ea trebuie privită şi îmbogăţită zi de zi. Arielle Ford, care este şi blogger al publicaţiei „The Huffington Post“, le propune celor care caută dragostea să coloreze o mandala (foto - cerc sacru, simbol al energiei cosmice pentru budişti - n.r.). „O nuanţă pentru fiecare calitate închipuită“, explică specialista.

 Meditaţie pentru dragoste

O altă tehnică importantă pe care Ford o recomandă este meditaţia în numele dragostei. „Feelingization înseamnă să petreci câteva minute, cu ochii închişi, imaginându-ţi cum ai vrea să arate viitorul tău. Nu este ca şi cum ai spune «Doamne, te rog, trimite-mi un soţ», ci «Doamne, îţi mulţumesc că eu şi soţul meu suntem aici, în vis, împreun㻓, mărturiseşte experta în dragoste. „Când apreciezi ceea ce ai, Divinitatea îţi îndeplineşte dorinţa. Chiar dacă nu l-ai întâlnit şi nici nu-i cunoşti numele, trebuie să fii mulţumit că undeva, la nivel necunoscut, voi doi sunteţi deja conectaţi“, completează ea.

Pe lângă toţi aceşti paşi, Arielle recomandă persoanelor care vor să câştige în dragoste să-şi facă spaţiu în viaţă şi să devină disponibili. „Aruncă pozele cu fostul partener sau ascunde-le pe undeva. Fă spaţiu în propria garderobă şi în propria casă“, şi-a încurajat Ford publicul prezent sâmbătă la atelierul din Bucureşti.

De vorbă cu românii

Printre persoanele care s-au înscris la cursul coordanat de Arielle Ford s-a numărat şi Ioana, o femeie în vârstă de 40 de ani. „Am ales să particip la acest seminar deoarece vreau să învăţ mai multe lucruri despre atragerea sufletului pereche“, a declarat femeia, cu zâmbetul pe buze. Întrebată care crede că este cea mai importantă lecţie de iubire pe care a reţinut-o de la scriitoarea americană, Ioana a amintit de importanţa „darurilor“ aduse în cadrul relaţiei. „Ştim foarte bine care sunt cerinţele noastre, dar nu realizăm ceea ce aducem noi. Eu sunt loială, onestă şi am simţul umorului, calităţi pe care vitorul meu partener mi-aş dori să le aprecieze“, a mărturisit bucureşteanca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările