Adevărul Live: Cum ne influenţează experienţele din copilărie alegerea partenerului şi de ce tindem să repetăm greşelile părinţilor

Cum ne influenţează experienţele din copilărie alegerea partenerului şi de ce tindem să repetăm greşelile părinţilor

După ce şi-a propus să revoluţioneze iubirea, psihoterapeutul Gáspár György vorbeşte despre ataşamente şi tiparele formate în copilărie care ne influenţează în alegerea partenerului de viaţă şi experienţele pe care le retrăim oricât am încerca să facem lucrurile mai bine.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevarul Live

 

Vedem destul de des cum unele persoane dau greş în relaţie, îşi aleg un partener nepotrivit sau au diferite experienţe nefericite şi, în loc să înveţe, repetă aceleaşi tipare şi în relaţiile următoare. Ce procese psihologice se ascund în spatele acestor alegeri şi care este legătura acestora cu experienţele din copilărie aflăm de la psihoterapeutul Gáspár György, la Adevărul Live, de la ora 12.00.

„Natura a ales doi oamnei total incompatibili să fie atraşi unul de celălalt cu un scop bine definit. Scopul fiind acela de a recrea scena copilăriei, pentru ca noi, oamenii, să putem obţine în sfârşit ceea ce nu am primit în copilărie şi pentru a putea trece mai departe în călătoria vieţii. Problema sau marea provocare este că până acum cei doi s-au privit ca fiind inamici şi nu au cooperat cu natura“ - Adaptare după teoria Imago, citat din cartea „Revoluţia iubirii“ a psihoterapeutului  Gáspár György.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: