VIDEO Adevărul Live despre problemele sexuale: „Femeia trebuie să rămână femeie chiar dacă are o carieră de succes”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologul Cristina Fulop a explicat, la Adevărul Live, problemele cu care se confruntă cuplurile moderne. FOTO David Muntean
Psihologul Cristina Fulop a explicat, la Adevărul Live, problemele cu care se confruntă cuplurile moderne. FOTO David Muntean

Psihologul Cristina Fulop a vorbit despre motivele care duc la scăderea interesului faţă de sex în cadrul relaţiilor, atitudinea românilor privind consultarea unui specialist în cazul problemelor de cuplu şi importanţa de a discuta deschis despre dorinţele şi nevoile sexuale.

Iniţial, psihologul a subliniat importanţa psihoterapiei în viaţa de zi cu zi: ne ajută să ne înţelegem modul de a gândi şi de a acţiona, tehnica fiind utilă şi în cazul disfuncţiilor sexuale.

Cât priveşte libidoul, experta susţine că există multiple motive care cauzează scăderea apetitului sexual: fizice, psihogene şi sociale, printre cele mai grave fiind stresul (la locul de muncă) şi expectaţiile sociale privind un anumit tipar somatic (interiorizarea acestora sporeşte frustrările bazate pe înfăţişare).

Psihologul susţine că astăzi atât bărbaţii cât şi femeile apelează la un specialist, pentru a-şi înţelege mai bine problemele şi a le soluţiona. Din acest punct de vedere, experta consideră că femeile şi bărbaţii au comportamente similare. 

Cristina Fulop susţine că problemele de cuplu se soluţionează prin discuţii şi nu prin ascunderea dereglărilor, însă după ce partenerii au căzut la un consens, este esenţial să acţioneze şi să schimbe ceea ce-i nemulţumeşte. Din păcate, de cele mai multe ori infidelitatea este o soluţie facilă atunci când cei doi nu împărţăşesc aceleaşi opinii.

În acest context, psihologul spune că respectarea rolurilor de gen este esenţială. "Acasă, în cuplu, fiecare ar trebui să se comporte conform sexului. Uneori, şi alinturile de tipul pisicuţă sau puiule pot afecta relaţiile pentru că ajungem să ne comportăm ca nişte copii şi nu ca nişte parteneri", a spus specialista care a observat că femeile au devenit tot mai masculine, pe măsură ce au crescut aşteptările profesionale la nivel macro-social. 

"Cred că lucrurile care ţin de feminitate pot fi cultivate, iar o femeie trebuie să rămână femeie chiar dacă avem cariere de succes şi gestionăm foarte mulţi bani. Acasă, trebuie să fiu femeie şi nu să mă comport ca un şef", a explicat ea. 

Cristina Fulop spune că o viaţă sexuală activă este esenţială pentru sănătatea fizică şi psihică. "Cu cât rezolvăm mai din pripă o problemă, cu atât va fi mai bine, problemele nu se rezolvă dacă le amânăm", recomandă psihologul care ştie că, uneori, în ciuda importanţei primare, nevoile sexuale sunt ignorate şi din pricina tabuurilor şi a educaţiei sexuale deficitare.

Analizând cauzele fundamentale, psihologul ştie că dezinformarea şi educaţia sexuală generează dereglările ulteriore în cuplu. "Ne-am obişnuit să le dăm copiilor noştri ceea ce am fi dorit noi să primim de la părinţi. Dacă nu-ţi cunoşti copilul la trei luni, e foarte greu să-l cunoşti apoi la şase ani şi mai târziu", explică ea importanţa unei relaţii deschise între adulţi şi cei mici. 

Adevărul Live despre problemele sexuale cu care se confruntă cuplul modern

Conform unor studii recente, româncele consideră că se pot bucura de o viaţă sexuală satisfăcătoare şi cu unul, maximum două contacte sexuale pe lună. De asemenea, cazurile în care soţii abia dacă mai fac dragoste de zece ori într-un an sunt din ce în ce mai întâlnite la nivel mondial. 

  


Citeşte şi:

Suntem prea obosiţi pentru sex

Cuplurile stabile fac dragoste din ce în ce mai rar, iar studii recente confirmă că este vorba de un fenomen mondial. Cifrele unui sondaj Gallup arată o scădere a interesului pe care româncele implicate în relaţii de durată îl au faţă de sex. Potrivit datelor prezentate recent, 38% din respondente au afirmat că întreţin, în cel mai bun caz, un singur contact sexual pe săptămână, 23% fac dragoste o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce numai 9% reuşesc să se bucure săptămânal de trei contacte sexuale.

55% din românce se declară fericite

55% din femeile din România declară că sunt fericite cu viaţa pe care o au, calculând fericirea ca atitudinea faţă de viaţă, potrivit unui studiu realizat de Discovery Networks, despre principalele surse ale fericirii în rândul persoanelor de sex feminin.

Cum suferă vedetele din dragoste: acuze, scuze şi trădări iertate

Învăţăm din propriile greşeli, dar nu strică să luăm aminte la ce-au de spus şi alţii, deja păţiţi, când vine vorba despre infidelitate. Vedetele care au suferit din dragoste, dar şi persoanele publice care au călcat strâmb şi au fost date în vileag în faţa tuturor au reacţionat diferit în aceste momente sensibile din viaţa lor.

Gelozia Facebook loveşte în funcţie de IQ

Gelozia provocată de acţiunile partenerului pe Facebook „loveşte” oamenii inteligenţi, cu studii superioare. Femeile perfecţioniste sunt cel mai afectate de monstruleţii verzi ai sentimentului de posesiune.

SMS-urile şi postările deocheate: un act clar de infidelitate

Mesajele cu tentă sexuală sunt considerate o formă de adulter şi sunt taxate de ambii parteneri. Cel puţin aşa arată rezultatele unui sondaj bazat pe răspunsurile a 1.000 de subiecţi.

Cât de repede ne îndrăgostim

Prima întâlnire reprezintă pentru cei mai mulţi dintre noi şi momentul în care ne amorezăm. În cadrul unui studiu realizat recent, 50% din respondenţi au declarat că s-au îndrăgostit de o persoană după doar câteva ore petrecute împreună.

Fericirea la românce: verighetă - da, reţetă - ba

Româncele conduc într-un top al fericirii, realizat în 11 ţări de Discovery Networks. Cei mai importanţi „piloni ai fericirii“ sunt soţul şi susţinerea familiei, iar sănătatea e mai preţuită decât frumuseţea.  Fericirea este o atitudine. Concluzia principală a studiului că fericirea este la îndemâna oricărei femei, deoarece fericirea nu depinde de bogăţie, de circumstanţe sau de noroc.

 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite