Şase semne care anunţă sfârşitul unei relaţii: „Lipsa intimităţii este primul mod de avertizare“

Şase semne care anunţă sfârşitul unei relaţii: „Lipsa intimităţii este primul mod de avertizare“

Şase semne care anunţă sfârşitul unei relaţii: „Lipsa intimităţii este prima avertizare“

Lipsa unei vieţi sexuale sănătoase, a încrederii sau apariţia secretelor între parteneri sunt doar câteva din semnele care anunţă sfârşitul unei relaţii. Deşi majoritatea partenerilor tinde să nege existenţa acestora, conştientizarea poate fi un prim pas al salvării relaţiei.

Suntem încurajaţi de mici să credem în iubirile ca-n basme, dar, din păcate, iubirile perfecte există doar în cărţi. Dorinţa de stabilitate este una din cele mai mari capcane în relaţii, cei mai mulţi oameni având tendinţa de a nega existenţa semnalelor care indică sfârşitul relaţiei. Dincolo de motivele negării, acest mod de autoapărare ne împiedică să luăm măsurile necesare pentru a salva relaţia, avertizează psihologii. Specialiştii vorbesc despre semne specifice care arată că o relaţie este pe cale să se termine dacă nu sunt luate măsuri:

Reprimare sexuală

Dacă un partener doreşte relaţii intime în fiecare zi, dar celălalt acceptă doar o dată sau de două ori pe lună, apare sentimentul de respingere. Psihologii spun că lipsa de intimitate este unul dintre cele mai clare semne ale problemelor de cuplu.

Ridicarea vocii

Dacă partenerul începe să ridice vocea, probabil este un semn al frustrărilor adunate în timp şi a lipsei de acceptare în cuplu. Cel mai bun răspuns este unul plin de blândeţe, însă dacă situaţia se repetă, deşi aţi discutat pe această temă, respectul de sine ar trebui să vă determine să mergeţi mai departe.

Gelozia şi lipsa încrederii

Lipsa încrederii este ca o molie care roade relaţia. În unele cupluri vine pe fondul infidelităţii însă, în cele mai multe cazuri, lipsa încrederii în sine a partenerului apare din cauza sentimentului de inferioritate şi a fricii de a nu fi comparat. În cazul în care partenerul este gelos, încercaţi să vă arătaţi dragostea şi aprecierea şi ajutaţi-l să-şi recâştige încrederea în sine.

Schimbări de dispoziţie frecvente

Când partenerul devine furios şi irascibil fără motiv, poate fi un semn al acumulării de tensiuni în cuplu. Încercaţi să purtaţi discuţii pe tema motivelor care duc la nemulţumiri şi încercaţi să găsiţi împreună soluţii.

Secretele în cuplu

Păstrarea secretelor în cuplu trădează lipsa de încredere a partenerilor sau poate probleme mult mai grave decât atât, cum ar fi infidelitatea. În acest caz, nu lăsaţi gelozia să pună stăpânire pe voi şi deschideţi discuţia pe această temă.

Neasumarea relaţiei

Ascunderea relaţiei este cel mai evident semn al lipsei de asumare. Nu trebuie să ignoraţi niciodată faptul că partenerul nu vă prezintă prietenilor, nu vrea să ieşiţi în public sau să-şi anunţe familia de existenţa unei partenere. Dacă vă ascunde de ceilalţi, poate este timpul să mergeţi mai departe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: