Şase dovezi ştiinţifice care îţi arată că te va înşela

Şase dovezi ştiinţifice care îţi arată că te va înşela

De ce unii înşală şi au aventuri? Există factori care pot prezice infidelitatea, te poţi feri de asemenea dezamăgiri dacă te uiţi mai atent? Ce spune ştiinţa?

Gândeşte-te la persoana pe care o iubeşti. Acum încearcă să ţi-o închipui cu altcineva. Nu prea funcţionează, nu? Şi, totuşi, acest lucru se întâmplă zilnic în relaţii şi căsnicii din toată lumea. Ce-i face pe oamenii iubiţi să se transforme în nişte infideli, care se ascund şi mint aşa cum nu au mai făcut-o înainte. Sau au făcut-o? Nu ar fi mult mai uşor să poţi recunoaşte un infidel de la prima vedere? Există semne ştiinţifice care te pot ajuta. Se pare că da. 
 
Doctorul Robin Milhausen, cercetător pe teme legate de sexualitate, şi neurologul Giovanni Frazzetto, autorul unui volum despre dragoste şi relaţii, au explicat, pentru Huffington Post, câteva dintre semnele care arată, statistic vorbind, predilecţia partenerului tău către aventuri extraconjugale. 
 
Are vocea ca Barry White
 
„Femeile preferă bărbaţii cu voce joasă, senzuală, dar, în acelaşi timp, îi consideră mult mai predispuşi înşelatului. Aşa că, de cele mai multe ori, femeile preferă relaţii scurte cu aceşti bărbaţi în detrimentul unei relaţii lungi, sănătoase. O voce joasă este un indicator al nivelului de testosteroni ai bărbatului, dar şi acest amănunt a fost corelat cu probabilitatea înşelatului”, spune Robin Milhausen. 
 
Are o carieră fulminantă
 
Indiferent dacă este el sau ea, cu toţii iubim ca partenerul nostru să aibă o meserie impresionantă, o diplomă pe măsură şi un salariu cât mai mare. Dar toate acestea lucruri au fost puse în relaţie directă cu risc mărit de infidelitate. Pe de altă parte, un studiu a arătat că, într-o relaţie heterosexuală, cu cât bărbatul este mai dependent financiar de partenera lui, cu atât creşte probabilitatea ca acesta să înşele. Pentru femei, funcţionează exact invers. 
 
Are probleme erectile
 
Este uşor ciudat, dar cifrele arată că bărbaţii cu asemenea probleme vor încerca să caute tot felul de aventuri riscante pentru a-şi testa capacităţile. În fond, un partener nou nu are de unde să ştie de problema sa, ceea ce l-ar face să se simtă mai puţin nesigur. 
 
Religia nu intră în peisaj
 
Cele mai multe religii încurajează dragostea şi angajamentul faţă de un partener şi se pare că lumea practică ce predică. Oamenii care sunt religioşi sau spirituali vor înşela mult mai puţin decât cei care nu au nicio afiliere religioasă. 
 
Este capricioasă
 
Cercetătorii spun că atât personalitatea femeilor, cât şi a bărbaţilor, poate prezice infidelitatea. Dar ce ar trebui, mai exact, să cauţi? Nevroză, toane, anxietate, factori de personalitate care tind să fie asociaţi infidelitatea.
 
Are părinţi divorţaţi
 
S-ar putea crede că odată ce-a experimentat divorţul din postura de copil al cuplului despărţit, viitorul adult va avea grijă să nu repete greşelile părinţilor lui. Dar studiile arată cu totul altceva: copiii cu părinţi divorţaţi sunt supuşi unei probabilităţi mult mai mari de a-şi încheia la fel căsnicia. Asta înseamnă că divorţul este genetic? Nu, dar poate însemna că tendinţa de a înşela să fie corelată cu genele noastre. Este o posibilitate pe care oamenii de ştiinţă o iau în calcul. 
    
„Nu poţi susţine că o genă te face infidel sau că măreşte probabilitatea să înşeli, dar sunt nişte indicii care vin dintr-un receptor pentru neurotransmiţătorul dopaminei”, a spus Giovanni Frazzetto. Un studiu recent a descoperit că oamenii care au o anumită genă a receptorului de dopamină sunt mai predispuşi la aventuri. 
 
Ultima întrebare pentru specialişti este una care preocupă mulţi oameni din lumea întreagă: de ce este atât de greu pentru unii să rămână fideli? Sunt oamenii fiinţe monogame? 
 
„Încă de la început, oamenii au fost implicaţi în relaţii sexuale în afara relaţiei oficiale, chiar şi pe vremea când oamenii trăiau în peşteri. Dar, în acelaşi timp, vezi perechi care trăiesc decenii unul lângă celălalt şi rămân aşa până la finalul vieţii. Cred că depinde, nu cred că există un singur răspuns. Depinde de toţi factorii de care am vorbit, de personalitate, caracteristici demografice, oportunităţi”, spune Robin Milhausen.
 
Citeşte şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările