Şase decenii de iubire adevărată

Şase decenii de iubire adevărată

Imaginea care a impresionat o ţară întreagă. FOTO reddit.com

James şi Lauretta Burke, din Illinois, SUA, au fost căsătoriţi timp de 64 de ani, iar dragostea dintre ei a rămas la fel de intensă ca în prima zi. Povestea lor de iubire, însoţită de două fotografii emoţionante, a ajuns pe reţeaua de socializare Reddit, unde a strâns peste 1,5 milioane de vizualizări în doar 24 de ore de la postare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Ziariştii de la „The Huffington Post“ au mers pe firul poveştii şi au reuşit să afle întreaga istorie a unei iubiri care a durat cât o viaţă. „Îşi purtau unul altuia cea mai profundă dragoste“, le-a spus jurnaliştilor Colleen Muldoon (23 de ani), nepoata cuplului. „S-au cunoscut în 1945, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când James Burke s-a întors de pe front, după 35 de misiuni desfăşurate cu succes pe pământ european. Un vecin din Illinois i-a prezentat-o pe Lauretta. Impresionat de frumuseţea fetei, James a cerut-o în căsătorie“, a adăugat Colleen.

Încăpăţânată din fire, tânăra a insistat să termine Liceul Mount Mary din Wisconsin înainte de căsătorie. „A absolvit studiile marţi, iar sâmbătă au făcut nuntă şi au rămas împreună 64 de ani“, a povestit nepoata.

O fotografie realizată la nunta celor doi. FOTO reddit.com

Ulterior, familia Burkes s-a mutat în oraşul Akron din Ohio şi a avut nouă copii care, la rândul lor, şi-au întemeiat propriile cămine. „Niciunul dintre cele cinci fete şi patru băieţi nu a avut probleme în căsnicie datorită modelului pe care părinţii lor l-au oferit“, a punctat Colleen Muldoon.

Familia de credinţă catolică s-a extins cu rapiditate la 23 de nepoţi şi cinci strănepoţi, iar dragostea şi înţelegerea au fortificat relaţiile dintre membrii ei.

Împreună şi pe patul de spital

Acum câţiva ani, Lauretta Burke a fost diagnosticată cu Alzheimer. „Atunci când bunica a început să uite, James a încercat să-i reamintească zilele de naştere ale nepoţilor“, a explicat tânăra .

Când demenţa a pus stăpânire pe mintea soţiei sale în vârstă de 84 de ani, James a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost implantat un stimulator cardiac. „Pur şi simplu, trăia pentru ea. Împreună deveniseră o singură persoană“, a mai spus Colleen.

James şi-a petrecut ultimele momente din viaţă scriind instrucţiuni care să asigure buna îngrijire a soţiei sale, atunci când el nu va mai fi. Când a murit, în noiembrie , 2012, a lăsat un mesaj pentru familia sa.

„A scris că pleacă acasă şi că ne va revedea într-o bună zi“, a încheiat nepoata celor doi.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările