9 semne că partenerul nu îţi va fi infidel: viaţa sexuală, element cheie într-o relaţie

9 semne că partenerul nu îţi va fi infidel: viaţa sexuală,
element cheie într-o relaţie

Semne care indică faptul că partenerul nu este predispus la infidelitate. FOTO Arhivă

Încrederea şi intimitatea au o importanţă crucială într-o relaţie. Pentru a şti dacă partenerul este predispus la infidelitate, fii atent la câteva semne care îi pot trăda intenţiile.

Este normal ca uneori să vă întrebaţi dacă partenerul v-ar putea fi necredincios. Chiar dacă este un gând total nejustificat când relaţia funcţionează bine, această îndoială se poate strecura oricând în mintea partenerilor, pentru că oamenii pot deveni infideli din nenumărate motive, scrie msn.com. Totuşi, există câteva semne care vă pot indică dacă partenerul nu este genul predispus la infidelitate:

Este altruist

În multe situaţii, infidelitatea are la bază un sentiment profund de egoism. Dacă partenerul este genul de om care îşi anulează orice plan atunci când ai nevoie de el, cu siguranţă nu este genul de persoană care te-ar înşela.  Altruistul este mai mult decât partea frumoasă care se vede. Un om prietenos şi amabil poate fi foarte uşor şi infidel, aşa că mare atenţie la semne.  

Oferă încredere

Dacă partenerul tău este demn de încredere, nu tinde să mintă sau să evite să-ţi dezvăluie anumite lucruri, probabil nu este genul de om care să se implice într-o aventură. Ar putea fi cel mai mare mincinos din toate timpurile, dar probabilitatea este mică.

Nu are secrete

Oamenii care nu ţin secrete şi nu ascund ce se întâmplă cu ei faţă de partener tind să fie oameni fideli. Dacă v-aţi prins partenerul încercând să păstreze secrete faţă de voi este destul de probabil ca acesta să fie genul de persoană predispusă la infidelitate.

Aveţi o viaţă sexuală sănătoasă

Există o mulţime de motive din cauza cărora viaţa sexuală a cuplurilor întâmpină probleme. Cu toate acestea, aminteşte-ţi că după o sesiune maraton de sex cu tine, îi va fi destul de greu să fugă în patul altei persoane.

Este foarte ocupat

Dacă este foarte ocupat, iar timpul liber ţi-l dedică în totalitate, este destul de greu să crezi că poate să-ţi fie infidel. Cu excepţia cazului în care nu este sincer în ceea ce priveşte programul lui. Altfel, ai putea să ai un partener dedicat muncii, dar care încearcă să-şi facă timp şi pentru familie.

Ştii ce se întâmplă în viaţa lui

Dacă eşti geloasă şi te îngrijorezi când el povesteşte că a luat prânzul cu o colegă, ar trebui să-ţi schimbi atitudinea. Nu ţi-ar spune niciodată aceste lucruri dacă ar avea de gând să se implice într-o aventură cu aceasta. Cu cât te ţine mai mult la curent cu ce se întâmplă în viaţa lui, cu atât şansele de infidelitate sunt mai scăzute. Încearcă să nu-l sufoci cu întrebări şi lasă-l să-ţi povestească din proprie iniţiativă.

Nu a fost infidel înainte

În cazul în care ştii că partenerul nu a mai fost infidel înainte, şansele să calce strâmb sunt destul de scăzute. Totuşi, niciodată să nu spui nicioadată. Întotdeauna există un început. Pe de altă parte, un om infidel se schimbă greu. Lupul îşi schimbă blana, dar năravul ba! Aşa şi persoanele infidele, schimbă partenerul, dar obiceiurile mai greu.

Nu i-ai fost infidel/ă

Dacă aţi fost prins călcând strâmb, există posibilitatea ca partenerul să fie predispus să vă plătească cu aceeaşi monedă. Infidelitatea lasă urme adânci, iar dacă o persoană nu a fost apreciată la adevărata valoare de către partener, mai devreme sau mai târziu va căuta acest lucru în afara cuplului, devenind la rândul ei infidelă.

Vă oferiţi susţinere reciprocă

Dacă nu îi oferi susţinerea de care are nevoie, va fi tentat să caute în altă parte. Dacă simte că nu este în stare să îţi ofere acest lucru, justificat sau nu, va deveni vulnerabil şi va încerca să-şi găsească validarea în afara relaţiei. Aşa că, dezechilibrele în ceea ce priveşte susţinerea, aprecierea, validarea şi respectul duc inevitabil la infidelitate.Nu uitaţi, totuşi, că oamenii trebuie mai întâi să înveţe să-şi creeze o relaţie bună cu propria persoană, bazată pe încredere şi respect de sine, pentru a putea dezvolta relaţii reuşite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările