Sfaturi de la sexologi pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale: de ce sunt importante masturbarea, fanteziile şi contactul vizual

Sfaturi de la sexologi pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale: de ce sunt importante masturbarea, fanteziile şi contactul vizual

Autosatisfacerea, contactul vizual şi împărtăşirea fanteziile sexuale sunt metode sigure de excitare a partenerului

Satisfacerea sexuală şi reaprinderea pasiunii poate reprezenta o mare provocare în cazul relaţiilor de lungă durată sau căsătoriilor. Important este să nu rămâneţi pasivi în faţa acestor probleme care pot afecta viaţa de cuplu şi să căutaţi modalităţi prin care să ieşiţi din impas. Iată câteva sfaturi utile venite de la specialişti.

1. Nu te grăbi să ajungi la orgasm

 
„De prea mute ori, oamenii încearcă să se forţeze să aibă orgasm sau se grăbesc să aibă orgasm, deşi ar fi mai satisfăcător dacă l-ar obţine treptat. Deşi nu este nimic greşit într-o «întâlnire rapidă», încearcă să o iei mai uşor şi să conştientizezi că nu e necesar să aveţi orgasm în acelaşi timp cât timp amandoi vă bucuraţi de moment şi rămâneţi conectaţi. Este chiar mai bine să sporiţi nivelul de excitare, să-l coborâţi şi să-l creşteţi din nou. Scădeţi şi creşteţi intensitatea până decideţi să vă lăsaţi purtaţi de val şi să aveţi orgasm.“ – Gracie Landes, terapeut sexual, de cuplu şi de familie în New York, potrivit Huffington Post.
 

2. Aminteşte-ţi că patul este făcut pentru două lucruri: dormit şi sex

 
„Le spun mereu clienţilor că dormitorul ar trebui rezervat pentru două lucruri: somn şi sex. Prin urmare, dormitorul n-ar trebui să fie o zonă tech. Este destul de greu să ajungi într-un moment intim atunci când partenerul tă explorează Instagramul în locul corpului tău. Aşa că aprindeţi nişte lumânări şi citiţi-vă unul altuia dintr-o carte erotică. Cu siguranţă vă veţi distra mai bine pe sub cearşafuri.“ – Anna Randall, sexolog din San Francisco, California.
 

3. Încearcă să-ţi accepţi corpul

 
„Lucrez cu o mulţime de femei şi bărbaţi care peste timp simt provocarea care vine odată cu schimbările fizice. A fi sexy este o stare de spirit, indiferent de vârstă şi mărime. De multe ori, ne putem strica cheful cu mult înainte ca partenerul să intre în dormitor. Energia ta se răsfrânge şi asupra partenerului tău. Caută mijloacele prin care să te stârneşti singur(ă), fie că e vorba de ceea ce porţi, un zâmbet sau relaxarea care te curpinde odată cu aprinderea lumânării tale preferate. Cu toţii avem responsabilitatea şi oportunitatea să ne îmbrăţişăm latura sexy. Fă asta şi promit că vei fi recompensat în dormitor.“ – Megan Fleming, psiholog şi terapeut sexual din New York.
 

4. Priviţi-vă în timp ce vă autosatisfaceţi

 
„Cine îţi cunoaşte reacţia erotică mai bine decât tine? Cunoaşte şi partenerul tău acea senzaţie specială care declanşează extazul? Lasa-l să-ţi cunoască secretul. Făceţi-vă comozi unul lângă altul şi priviţi-vă pe rând în timp ce vă masturnaţi până la orgasm. Este fascinant şi poate fi incredibil de intim. Credeţi-mă, să priveşti cum un bărbat îşi provoacă singur orgasmul poate fi una dintre cele mai educaţionale şi sexy lucruri pe care le-ai făcut vreodată. Femeile pot lua mâna partenerului într-a lor şi îi pot ghida mişcările cu presiunea corectă şi către acel punct perfect. Arată-i partenerului orice funcţionează pentru tine. După ce aţi terminat, staţi îmbrăţişaţi şi împărtăşiţi-vă lucrurile pe care le-aţi învăţat. Se poate să vă simţiţi puţin ruşinaţi sau surprinşi, dar tocmai ce aţi adus factorul intim în viaţa voastră sexuală.“ – Anna Randall.
 

5. Priviţi-vă în ochi timp de două minute

 
„Nu vorbesc despre o ocheadă, ci o privire fixă. Contactul vizual dintre parteni poate activa excitarea şi favoriza intimitatea. Am asistat la puterea privirii de mii de ori în cabinetul meu. Pentru multe cupluri, aceasta este o sarcină extrem de incomodă. Deoarece privirea este atât de intimă, multe cupluri evită acest afrodisiac puternic. Se simt prea vulnerabili. Însă acest exerciţiu poate fi o intervenţie puternică şi terapeutică pentru cuplurile care doresc să se reconecteze sau vor să ducă această conexiune chiar la un nivel mai profund.“ – Kimberly Resnick Anderson, terapeut sexual în Los Angeles, California.
 

6. Plănuiţi o noapte de sex în avans

 
„Multe dintre cuplurile cu care vorbesc sunt de acord că şi-ar dori să facă sex mai des, dar programul încărcat le împiedică să facă sex spontan. Încearcă să planificaţi experienţa sexuală în prealabil, la începutul zilei. Gândiţi-vă cum v-ar plăcea să se întâmple. Nimic nu este mai sexy pentru partenerul tău decât să ştie că ai plănuit o desfătare sexuală pentru voi. În plus, puteţi să intraţi în starea respectivă înainte de a avea contactul fizic, lăsând frâu liber imaginaţiei pentru experienţa care urmează.“ – Ursula Ofman, psiholog şi terapeut sexual din New York.
 

7. Vorbiţi despre fanteziile voastre

 
„Aţi fi surprinşi cât de puţine cupluri au conversaţii despre preferinţele lor sexuale, aşteptări şi fantezii. Mulţi dintre clienţii mei sunt fie jenaţi de fanteziile lor erotice sau nu au acces la ele. Împărtăşind scenariul tău erotic cu partenerul tău poate fi extrem de eliberator şi excitant. Mulţi clienţi admit că partenerii lor ori nu sunt interesaţi de fanteziile lor sexuale sau nu ar fi receptivi să le audă (să nu mai vorbim de a fi dispuşi să participe). Dar am văzut cum cupluri căsătorite, care nu mai făceau sex, au revenit la normal după ce au explorat fantezia în biroul meu. Descoperirea partenerului tău ca pe o fiinţă sexuală separată, care are o viaţi bogată în fantezii, poate fi destul de excitant.“ – Kimberly Resnick Anderson.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările