7 mituri despre vagin: idei complet greşite, în care crede multă lume

7 mituri despre vagin: idei complet greşite, în care crede multă lume

Multe idei larg răspândite despre vagin sunt complet greşite/FOTO classroom.synonym.com

Miturile şi informaţiile eronate nu au ocolit nici delicatul subiect al organelor genitale feminine. Iată câteva dintre cele mai cunoscute idei complet greşite referitoare la vagin.

1. Vaginul este murdar

În realitate, vaginul are un sistem propriu prin care se curăţă singur. De aceea, nu este nevoie de folosirea unor produse chimice pentru dezinfectare şi spălare, mai ales în interior. Aceste produse pot duce la infecţii. Secreţiile normale ale vaginului îl curăţa constant şi îl menţin în cea mai bună formă, au explicat medicii ginecologi pentru Woman's Health.

2. Vaginul are miros de peşte

Un vagin sănătos are un miros specific, dar nu de peşte. De asemenea, nu este bine să folosim parfumuri sau alte produse pentru un miros plăcut.

3. Punctul G nu există

Chiar dacă nu există un punct fix care duce la orgasm atunci când este atins, asta nu înseamnă că femeile nu trebuie să experimenteze diferite poziţii sexuale, care să le asigure o plăcere cât mai mare. Este foarte posibil ca fiecare persoană să aibă un alt punct G, pe care trebuie să-l descopere.

4. Dacă vaginul nu se umezeşte, femeia nu este excitată

De multe ori femeia este excitată chiar dacă secreţiile vaginale nu sunt mai abundente. Acestea sunt influenţate de mulţi factori: hormoni, pastile contraceptive etc. De aceea, bărbaţii care nu sunt siguri în ce stare este partenera lor ar trebui s-o întrebe pur şi simplu dacă are sau nu chef de sex. De asemenea, se poate folosi un lubrifiant, astfel încât contactul sexual să fie mai plăcut.

5. O femeie poate avea un singur tip de orgasm: vaginal sau clitoridian

De cele mai multe ori, femeile se pot bucura de ambele tipuri de orgasm, dar pentru asta este nevoie de răbdare şi de multe încercări. Chiar şi în timpul penetrării, clitorisul este stimulat, iar această combinaţie este cea care duce de obicei la orgasm.

6. Femeile care au labii sau clitoris mare sunt mai uşuratice

Aceste diferenţe apar din naştere, nu înseamnă că dacă o femeie are pielea mai întinsă în zona genitală este uşuratică şi dornică de mai mult sex. De asemenea, labiile se pot mări şi din cauza scăderii elasticităţii pielii şi în urma înaintării în vârstă.

7. Folosirea vibratorului va duce în timp la pierderea sensibilităţii vaginului

Este adevărat că folosirea în exces a vibratorului poate afecta nervii din zona clitorisului, dar asta se întâmplă foarte rar. Chiar şi atunci, după un timp clitorisul îşi va reveni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: