5 metode sigure prin care îţi distrugi căsnicia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplurile în care partenerii se învinuiesc unul pe celălalt pentru lucrurile care nu merg bine în relaţie riscă să ajungă la divorţ FOTO Shutterstock
Cuplurile în care partenerii se învinuiesc unul pe celălalt pentru lucrurile care nu merg bine în relaţie riscă să ajungă la divorţ FOTO Shutterstock

În majoritatea cuplurilor căsătorite, există cinci cauze principale de conflicte, iar ele se află aproape întotdeauna la originea divorţurilor, spun psihologii.

Numărul divorţurilor a cunoscut o creştere fără precedent, iar fenomenul afectează şi România. Fiecare cuplu trece, la un moment dat, prin cel puţin o criză majoră, care poate duce la destrămarea căsniciei dacă nu este bine gestionată. Dincolo de infidelitatea conjugală şi de problemele financiare care nu iartă prea multe cupluri în aceste vremuri, există cinci surse importante de tensiuni în cuplu, potrivit specialiştilor citaţi de cotidianul Huffington Post. Iată care sunt ele:

1. Ai mereu conflicte cu socrii. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan spune că trăinicia unei căsnicii depinde în mare măsură de relaţia cu socrii. Mai exat, de relaţia ginerelui cu aceştia. Dacă cei trei se înţeleg bine, soţia este mulţumită şi riscul de divorţ al cuplului respectiv este cu 20% mai mic decât în situaţia în care ar exista conflicte între ei. Totuşi, nici o relaţie apropiată cu socrii nu este prea sănătoasă pentru căsnicie. Mai ales apropierea dintre noră şi soacră ar putea face mai mult rău decât bine unei relaţii de cuplu, susţine un alt studiu.

2. Eşti mereu victimă în relaţie. Nu ai nicio vină pentru lucrurile care nu merg bine în relaţie; partenerul greşeşte întotdeauna. El sau ea este insensibil/ă, nu acordă deloc atenţie nevoilor tale emoţionale, aproape că uită că exişti şi dorinţele sale sunt cele mai importante. Tu nu ai pretenţii prea mari de la el şi nu-i ceri niciodată nimic. Dacă eşti de acord cu această descriere, înseamnă că nu reuşeşti să-ţi vezi defectele, iar obiceiul de a-ţi învinui în mod constant partenerul/a pentru toate lucrurile rele care se întâmplă în relaţie v-ar putea distruge căsnicia.

3. Nu reuşeşti să gestionezi furia. Este evident că ieşirile nervoase nu pot face bine relaţiei, însă nici evitarea confruntărilor nu este o soluţie pentru trăinicia acesteia. Multe persoane au tendinţa de a-şi stăpâni foarte bine emoţiile şi de a nu spune ce gândesc din dorinţa de a evita confruntările. Pentru că nu se fac ascultate niciodată, aceste persoane ajung să acumuleze frustrări şi să răbufnească la un moment dat. De partea cealaltă, partenerii care primesc „tratamentul tăcerii“ adună la rândul lor frustrări care ar pot să culmineze cu încheierea relaţiei.

4. Ai întotdeauna dreptate. În căsnicia ta, negocierea înseană că partenerul/a trebuie să se gândească bine la un lucru până când va ajunge la concluzia ta. Persoanele care cred deţin deja soluţia pentru orice problemă şi cu care nu se poate negocia în niciun fel creează întotdeauna frustrări celor din jur. Concesiile menţin armonia în cuplu. În multe situaţii, există mai multe soluţii la aceeaşi problemă, iar pentru a le descoperi, trebuie să învăţaţi să vă ascultaţi unul pe celălalt şi să cădeţi de acord asupra uneia dintre ele.

5. Neglijezi mereu dorinţele partenerului. Bărbaţii au nevoie de cuvinte de apreciere şi de apropiere intimă. Femeile vor să fie ascultate, apreciate şi vor ca partenerul să le arate gesturi de iubire. Cei ce reuşesc să îndeplinească măcar parţial aceste nevoi ale partenerului au şanse mai mari de a convieţui în armonie cu partenerul. Bărbaţii care nu acceptă să ofere gesturi romantice şi femeile care-şi priveauă partenerii de sex – de multe ori, ca o fiormă de răzbunare  se îndreaptă încet, dar sigur către divorţ. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite