5 modalităţi prin care femeile pot descoperi cea mai satisfăcătoare poziţie sexuală

5 modalităţi prin care femeile pot descoperi cea mai satisfăcătoare poziţie sexuală

Poziţia Foarfeca. FOTO thesun.ie

Stabilirea poziţiei sexuale perfecte pentru o persoană depinde de mai mulţi factori, printre care anatomia propriului corp, intensitatea orgasmelor şi caracteristicile corpului partenerului de viaţă.

Psihologul american Jane Greer, specializat în probleme de cuplu, a trecut în revistă cele mai importante detalii de care femeile trebuie să ţină cont pentru a identifica poziţia sexuală care le va oferi cea mai intensă experienţă intimă.

1. Nivelul de confort

Deşi am putea avea impresia că pentru a ajunge să ne simţim extraordinar în pat trebuie să punem în practică poziţii sexuale complexe, desprinse din Kama Sutra, ei bine, poziţia sexuală ideală pentru noi este adesea şi cea în care ne simţim cel mai confortabil. Experimentaţi şi aflaţi care sunt poziţiile în care stimularea este cea mai intensă, nu vă cramponaţi de ceea ce se aşteaptă de la voi. Nu participaţi la o competiţie, aşa că relaxaţi-vă pentru a simţi mai bine ce vi se potriveşte“, explică Jane Greer pentru Men’s Health.

2. Combină şi potriveşte

Nu este musai ca cea mai satisfăcătoare poziţie sexuală alături de un partener să fie aceeaşi şi cu un alt partener. „Cine încearcă să descopere o poziţie sexuală universal valabilă, indiferent de particularităţile partenerului, greşeşte din start. Evident, sexul presupune colaborare, deci nu toate detaliile depind de o singură persoană“, subliniază Greer. Mărimea şi grosimea penisului, adâncimea vaginului sunt numai câteva dintre principalele aspecte de care trebuie să ţinem cont. Tocmai de aceea, este esenţial să explorezi trupul partenerului, să comunici foarte bine ce îţi place sau nu. Cât despre bărbaţi, cel mai indicat este să cunoască trupul partenerei cât se poate de bine, astfel că amănunte precum mărimea penisului nu vor mai fi atât de importante, mai spune psihoterapeutul.

3. Stimularea punctului potrivit

Dacă te numeri printre femeile care ajung mai repede la orgasm prin stimularea zonei interioare frontale a peretelui vaginal, atunci încercaţi alături de partener poziţii care să stimuleze intens zona cu pricina. Două astfel de poziţii sunt cea în care femeia se apleacă peste un scaun sau o masă mai joasă în timp ce partenerul o penetrează pe la spate, ori poziţia „Broasca“, în care bărbatul stă în poziţia şezut, pe marginea patului, cu picioarele sprijinite de podea, iar femeia se aşează deasupra, urcată pe pat, cu spatele la el.


 

Poziţia Broasca FOTO pinterest.com

4. „Vânarea“ orgasmului clitoridian

Din contră, dacă faci parte dintre femeile care ating climaxul graţie stimulării clitorisului, atunci încearcă poziţii în care poţi ţine picioarele apropiate pentru ca presiunea asupra zonei clitoridiene să fie mai intensă. Psihoterapeutul recomandă poziţia Şarpele, în care femeia stă lungită pe burtă, cu picioarele apropiate, timp în care se poate masturba cu mâna sau cu ajutorul unei jucării sexuale, iar bărbatul o penetrează pe la spate. O altă poziţie în acest caz este Foarfeca, atunci când bărbatul stă lungit cu picioarele departate, iar femeia intră între picioarele lui, cu picioarele orientate spre capul lui, potrivindu-şi bazinul peste cel al partenerului. Partenerul o va penetra atunci când ea se lasă pe spate.

5. Curajul de a spune ce vrei

Cea mai mare provocare în descoperirea poziţiei sexuale ideale este ca femeile să aibă curajul de a le dezvălui partenerilor ceea ce-şi doresc în mod real. Ieşirea din zona de confort este esenţială, la fel şi depăşirea ideii că bărbaţii ne judecă pentru că ne-am dori anumite lucruri din punct de vedere sexual. „Trupul fiecărei femei este diferit şi nu există reguli când vine vorba despre poiziţii sexuale“, punctează Greer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: