5 idei greşite despre dragoste. De ce se destramă unele relaţii, deşi partenerii se iubesc

5 idei greşite despre dragoste. De ce se destramă unele relaţii, deşi partenerii se iubesc

Unele relaţii nu pot rezista în timp, chiar dacă partenerii se iubesc cu adevărat/FOTO Arhiva Adevărul

Mulţi dintre noi sunt prinşi ani de zile în relaţii de dragoste care nu le oferă liniştea şi bucuria firească unei legături armonioase. Iubirea pe care o simţim pentru partener nu este, din păcate, garanţia că relaţia va merge bine.

Publicaţia Yourtango demontează cinci mituri foarte cunoscute, complet greşite, despre iubire.

1. Iubirea nu poate trece peste orice obstacol

Chiar dacă este greu de înţeles şi de acceptat, iubirea reciprocă între două persoane nu se va termina de fiecare dată cu o relaţie serioasă, de lungă durată. Este posibil ca partenerii, deşi se iubesc sincer, să nu se înţeleagă şi să nu poată alcătui un cuplu fericit.

2. Iubirea nu este o scuză pentru un comportament aberant

Când avem o relaţie de care suntem siguri, deseori ajungem să considerăm că partenerul ne aparţine, că iubirea lui este garantată. Astfel, uneori ne purtăm greşit, fără să mai fim atenţi la sentimentele celuilalt şi astfel îi rănim fără să ne dăm seama, convinşi că orice vom face, ei nu ne vor părăsi, pentru că ne iubesc. Iar când relaţia nu mai poate continua, considerăm că asta s-a întâmplat pentru că nu a fost vorba de iubire adevărată, deşi nu aceasta este de fapt explicaţia.

3. Iubirea nu cere eforturi supraomeneşti pentru ca relaţia să meargă

Spre deosebire de iubirea prezentată în filme, în realitate cuplurile nu trebuie să lupte pentru dragostea lor, să facă tot posibilul pentru ca relaţia să funcţioneze. Iubirea cere doar prezenţa celuilalt şi o bună comunicare, nu suferinţă sau sacrificii.

4. Dragostea nu implică şi obligaţia de a rămâne alături de partener

Iubirea nu trebuie să presupună obligaţii şi este posibil ca unul dintre parteneri să considere nepotrivită o relaţie, chiar dacă există iubire. Atunci este clar că acel cuplu nu poate avea un viitor. Cel care vrea să renunţe la relaţie nu trebuie să se simtă vinovat pentru asta şi să se gândească la suferinţa celuilalt, pentru că aşa va ajunge el să sufere.

5. Iubirea nu este ceva sacru şi foarte rar

În ciuda ideilor preconcepute, relaţii de iubire există pretutindeni, nu este vorba de un sentiment rar întâlnit, doar pentru cei norocoşi. De aceea, este clar că undeva se află şi partenerul potrivit, trebuie doar căutat. Frica de eşec ne face deseori să rămânem singuri sau blocaţi într-o relaţie nepotrivită, de teamă că nu putem găsi persoana cu care am fi fericiţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: