4 caracteristici clare ale oamenilor predispuşi genetic la infidelitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există oamenii care pot deveni infideli din cauza anumitor lipsuri apărute în viaţa de cuplu şi alţii care pur şi simplu sunt programaţi genetic să calce strâmb. Fiecare dintre aceştia pot fi identificaţi după câteva trăsături caracteristice.

Unii oameni pur şi simplu sunt incapabili să trăiască în monogamie. Aceştia sunt programaţi psihologic să-şi trădeze partenerul de viaţă, boala lor putându-se numi „infidelitate cronică“, este de părere psihologul Ildiko Tabori. Specialistul exemplifică 4 caracteristici psihologice predominante şi revelatoare ale acestor persoane:

Joacă teatru

Oamenii infideli preferă să se dea într-un „roller coaster emoţional“ mai degrabă decât să-şi găsească bucuria în stabilitatea emoţională. Ei primesc adrenalină din certurile şi tulburările emoţionale pe care le creează, jucând teatru de fiecare dată când simt că se plictisesc în relaţia în care sunt implicaţi, scrie msn.com.

Sunt mereu nefericiţi  

„Majoritatea celor care sunt foarte mulţumiţi în relaţia lor şi ale căror nevoi sunt satisfăcute nu simt nevoia să-şi trădeze partenerul de viaţă“, spune Dr. Tabori. Ambele nevoi, fizică şi emoţională, sunt importante în interiorul unei relaţii. Aşa că, dacă unul dintre parteneri simte că nu i se oferă ceea ce îşi doreşte, ar trebui să fie sincer, pentru a încerca să repare ceea ce nu mai funcţionează. Altfel, mai târziu sau mai devreme, va căuta în altă parte ceea ce îi lipseşte.

Le este frică de singurătate

Partenerii predispuşi la infidelitate se tem profund de abandon şi îşi caută o a doua persoană care să reprezinte planul de rezervă, în cazul în care rămân singuri fizic sau emoţional, este de părere psihologul. Dacă am dori să le găsim o scuză, am putea spune că aceştia devin infideli din frica de singurătate.

Sunt oportunişti

Infidelii sunt de multe ori în poziţii de putere, având posibilitatea să-şi calculeze momentul în care decid să calce strâmb. Aceste persoane îşi vor trăda partenerul atunci când apare oportunitatea, nu neapărat din anumite insatisfacţii în viaţa de cuplu. Ei îşi vor căuta o potenţială victimă într-o persoană ce poate fi într-o stare vulnerabilă, cum ar fi după o despărţire sau răcirea relaţiei cu partenerul său. Aceştia sunt mai predispuşi să-şi asume statutul de amant/amantă, deoarece le lipseşte sentimentul de iubire şi protecţie, nefiind suficient de stabili emoţional pentru a-şi stabili limitele.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite