10 calităţi pe care persoanele ar trebui să le aibă pentru a fi fericite într-o relaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplurile fericite reuşesc să depăşească anumite obstacole prezente în multe dintre relaţii
Cuplurile fericite reuşesc să depăşească anumite obstacole prezente în multe dintre relaţii

Te-ai întrebat vreodată de ce unele relaţii eşueză în timp ce altele merg foarte bine? Iată câteva calităţi esenţiale ale personelor care reuşesc să aibă o relaţie ideală. Vestea bună este că aceste calităţi nu sunt înnăscute, ci pot fi dobândite.

1. Sunt capabili să lase în urmă trecutul şi nu îl lasă să le definească actuala relaţie

Se întâmplă uneori să treci printr-o despărţire şi sentimentul nu e deloc plăcut. Cel mai important lucru este să îţi dai seama că despărţirile nu te definesc ca persoană şi nici nu definesc relaţiile viitoare. Oamenii care se pricep la relaţii sunt capabili să le dorească binele foştilor parteneri şi să treacă mai departe. Într-o nouă relaţie, aceştia sunt conştienţi că persoana din faţa lor este diferită de fostul partener şi tratează situaţia echitabil, fără să dea vina pe trecut.

2. Înţeleg echilibrul între a primi şi a oferi

Aceste persoane ştiu că în orice relaţie solidă există un echilibru între ceea ce oferi şi ceea ce primeşti. „Pentru multă vreme am avut probleme în a dărui o mare parte din mine, aşteptând să primeasc de la partenerul meu şi crezând că dacă voi oferi prea mult voi fi exploatată şi rănită. Soţul meu, pe de altă parte, era opusul. În fostele relaţii, el a oferit totul, sperând să câştige dragostea şi simţindu-se nedemn de a primi. Poate că acesta este motivul pentru care am fost atraşi unul de celălalt, dar suntem conştienţi de această provocare şi facem eforturi să oferim şi să primim“, mărturiseşte expertul în problemele femeilor Alexis Meads într-un articol pentru Huffington Post.

3. Ştiu când au nevoie de spaţiu

Unii oameni nu mai sunt de găsit atunci când intră într-o relaţie. Cu siguranţă cunoşti o astfel de persoană sau poate că şi tu ai fost în această situaţie. După ce intră într-o relaţie, încetează să mai iasă cu prietenii, familia sau să fac lucrurile care le plac. O relaţie sănătoasă, însă, are nevoie de spaţiu între momentele de intimitate. Este în regulă să faci lucruri de unul singur pentru a-ţi reîncărca bateriile şi oferă-i partenerului tău aceeaşi libertate.

4. Învaţă să comunice sincer

Comunicarea sinceră este o abilitate care trebuie exersată din noi şi din nou. Poate fi greu pentru oamenii care nu s-au simţit înţeleşi în copilărie sau le este teamă să vorbească pentru ei şi să spună ce simt cu adevărat. Cheia comunicării adevărate este crearea unui mediu sigur, plin de iubire, în care amândoi să vă simţiţi înţeleşi. Să spui ceea ce ai nevoie te poate speria, dar nu este nici pe departe la fel de înfricoşător ca lucrurie pe care le ţii în tine.

5. Descoperă limbajul iubirii partenerului şi îl folosesc frecvent

În cartea „Cele cici limbaje ale iubirii“, Gary Chapman susţine că există cinci limbaje primare ale iubirii: afirmaţii, atingeri, timpul de calitate, serviciile şi cadourile. Atunci când înţelegi propriul limbaj primar şi pe cel al partenerului tău, puteţi să vă asiguraţi că vă satisfaceţi reciproc nevoile.

6. Se amuză reciproc

Uneori, cel mai bine este să laşi garda jos şi să aveţi un moment de râs sănătos. „De multe ori, când eu şi soţul meu ne certăm, iar eu sunt îmbufnată, el sparge gheaţa cu o glumă până când mă trezesc râzând isteric. Deodată, ceea ce părea atât de grav cu un minut în urmă, a trecut complet“, spune Alexis Meads.

7. Sparg tensiunea cu o glumă bună

Şi partenerii noştri sunt fiinţe umane ca şi noi. Oricine a trăit cu o persoană mai mult de câteva săptămâni ştie acest lucru. Este nedrept să ne setăm aşteptări false cu privire la partenerul nostru, deoarece şi acesta are defecte, nesiguranţe, lipsuri şi puncte slabe ca tot restul lumii. Asta face relaţia voastră frumoasă.

8. Nu îşi proiectează propriile nesiguranţe în partener

Acest lucru în sine poate vindeca 90% din problemele relaţiei. Ne proiectăm propriile nesiguranţe şi nevoi în partenerii noştri fără să ne dăm seama, pentru că ego-ul nostru nu le poate accepta ca fiind ale noastre. De multe ori suntem atraşi de persoane care au calităţi pe care noi ne dorim să le dobândim. Dacă nu vom reuşi să dezvoltăm aceste calităţi, infatuarea se poate transforma rapid în critici şi învinuiri. Poate că atunci când l-ai întâlnit pentru prima oară pe partenerul tău, acesta părea „distractiv şi spontan“, însă acum pare delăsător. Relaţiile sunt un vehicul pentru propria evoluţie.

9. Se aşteaptă la lucruri bune

Propriile preziceri se vor împlini dacă aşteptaţi să se întâmple. Dacă te aştepţi ca relaţia ta să eşueze, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt mari. Pentru că atunci când credem în ceva pentru o perioadă mare de timp, începem să ne comportăm în aşa fel încât să ne demonstrăm acest lucru. Acest lucru se aplică atât în relaţii, cât şi în viaţă. Prin urmare, de ce să nu ne aşteptăm la lucruri bune?

10. Mai presus de toate, se iubesc

Oamenii care au o relaţie sănătoasă îşi iubesc propria persoană, îşi iubesc partenerii şi iubesc alte persoane. Ei ştiu că sunt 100% compleţi şi că partenerul doar îi ajută să scoată ce e mai bun din ei. Aceste persoane au învăţat să dărâme zidurile din jurul inimilor lor, încet, dar sigur şi să se deschidă în faţa unei mari iubiri.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite