Zilele GO-MIO. Între 8 şi 17 mai, peste 100 de bucătari oferă meniuri speciale, de sezon şi la preţuri fixe, în cadrul unui eveniment Gault&Millau

Zilele GO-MIO. Între 8 şi 17 mai, peste 100 de bucătari oferă meniuri speciale, de sezon şi la preţuri fixe, în cadrul unui eveniment Gault&Millau

Timp de 10 zile, iubitorii de gastronomie din 13 oraşe mari şi destinaţii speciale din România vor avea parte de experienţe culinare deosebite oferite de bucătarii şi restaurantele din comunitatea Gault&Millau, primul ghid gastronomic internaţional de pe piaţa locală, supranumit şi "ghidul galben".

Toţi bucătarii şi restaurantele din comunitatea Gault&Millau au primit invitaţia de a participa la Zilele Go-Mio, în perioada 8-17 mai 2020, prin dezvoltarea şi oferirea unor meniuri speciale, de sezon, la un preţ fix, disponibile doar în această perioadă. Este primul eveniment de amploare de acest fel din România, desfăşurat concomitent în peste 100 de restaurante din întreaga ţară, pe parcursul a zece zile. Pe toata durata proiectului, restaurantele participante vor oferi, fie în loc de, fie adiţional faţă de meniurile à la carte, aceste meniuri speciale, disponibile doar în cadrul proiectului, la preţuri standard şi accesibile - prânz: 30 | 50 | 75 RO; cină: 50 | 75 | 100 RON.

 Fiecare meniu conţine 3 feluri de mâncare (starter, fel principal şi desert), prin care bucătarii îşi arată priceperea şi creativitatea în crearea unor feluri speciale, de sezon. Peste 100 de restaurante din Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa (include şi Vama Veche), Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi 4 Destinaţii Speciale (Cincşor, Cund, Tg. Mureş, Viscri) au răspuns invitaţiei. Lista completă este disponibilă pe platforma dedicată evenimentului: https://zilele.gault-millau.ro/. Tot aici, la finalul lunii martie, vor fi publicate meniurile speciale create de bucătari,, urmând ca tot atunci să existe posibilitatea rezervării de locuri la restaurante pentru Zilele GO_MIO. La începutul lunii mai, o serie de evenimente conexe, care promovează gastronomia pe plan local (e.g. degustări de ingrediente şi produse gastronomice, oferte speciale de preţ pentru produse şi servicii selectate), vor fi de asemenea anunţate pe platforma dedicată evenimentului. Promovarea gastronomiei locale este prioritatea ghidului Gault&Millau încă de la intrarea în România. 

Evaluările restaurantelor selectate în cele două ghiduri apărute până acum (ediţiile 2018 cu 141 de restaurante şi 2019 cu 275 de restaurante) au fost realizate de o echipă de evaluatori anonimi, locali (cetăţeni români şi expaţi) şi internaţionali, folosindu-se aceeaşi metodologie ca în toate ţările în care este prezent ghidul.

Zilele GO-MIO vin să completeze evaluările experţilor şi să deschidă larg uşile restaurantelor
alese, pentru ca pasionaţii de gastronomie şi curioşii să poată experimenta şi cunoaşte
bucătăria locală. Este o provocare şi pentru bucătari, care promit să ne surprindă cu gusturi noi,
preparate inedite, mâncăruri reinterpretate şi ingrediente de sezon.

„Proiectul Zilele GO-MIO are ca scop promovarea şi accesibilizarea experienţei de a ieşi la
restaurant pentru publicul larg. Este cel bun mod de a descoperi sau chiar redescoperi un
bucătar şi a-i înţelege viziunea, de a petrece timp de calitate într-un restaurant selectat de noi,
de a redefini actul de a merge la restaurant drept o experienţă revelatoare pe mai multe
dimensiuni. Astfel de proiecte sunt obişnuite şi organizate cu regularitate în marile capitale ale
lumii, este momentul ideal să organizăm şi noi unul.”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator,
Gault&Millau România.

„Prima ediţie a Zilelor Go-Mio are un scop aliniat cu misiunea noastră în România: să aducem
împreună pe cei care creează şi pe cei care apreciază gustul, prin identificarea, evaluarea,
selectarea şi promovarea experienţelor axate pe gust. Cele 10 zile de meniuri speciale au ca
element comun sezonalitatea – am lansat provocarea bucătarilor să respecte acest principiu iar
ei au răspuns cu entuziasm. Comunitatea noastră de bucătari şi restaurante pune preţ pe
creativitate şi mobilizează resurse semnificative pentru a face posibil acest eveniment, iar noi ne
vom asigura că invitaţia de a merge la aceste restaurante de pe 8 pe 17 mai se face auzită în
întreaga ţară. Dincolo de experienţele din restaurant, dezvoltăm alături de parteneri cu valori
comune o serie de alte evenimente cu temă gastronomică ce vor fi disponibile publicului larg
doar în această perioadă şi care vor fi divulgate mai aproape de luna mai pe platforma digitală
dedicată evenimentului”, adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers
Gault&Millau România.

Restaurantele participante la Zilele Go-MIO:
Arad | 3 restaurante
• Art Cafe Gallery
• Marin & Friends
• Ristorante Picasso

Bacău | 2 restaurante
• Gourmet Pizza
• Piazzetta

Braşov | 7 restaurante
• Athanasios
• Bella Muzica
• Bistro de l'Arte
• Bistro Simone
• Casa Hirscher
• Pilvax
• Poarta Schei 4

Bucureşti | 54 restaurante
• 18Lounge
• Amvrosia
• Anika
• ARC Bakery
• Atelierul de Tarte
• Avalon
• Băcănia Veche The Charity Shop
• BistroMar
• Borgo Margherita
• Caramel
• Chefs Experience
• Cherhanaua Ancora
• CORKS Cozy Bar
• Dancing Lobster
• Edo Sushi
• Enotek
• Galli, rôtisserie Française
• Gastrolab Wine & Food Experience
• Grano
• Hambar Brasserie
• Haute Pepper
• Il Destino
• Il Villagio
• Ivan Pescar & Scrumbia Bar
• KAIAMO
• Kane
• KANPAI BISTRO
• La Finca Alioli
• La Pescăria Dorobanţilor
• La Samuelle
• M.A.T
• Mahala
• Maison des Chefs
• Maize farm to table
• Meat Busters
• Nido Kitchen & Wine
• NOEME (Bisto GUXT)
• Nomad Skybar
• NOUA. bucătărie românească
• Pasterra Wine & Pasta Bar
• Pata Negra Copas Y Tapas
• Piccolo Mondo
• PizzaMania
• Relais & Châteaux Le Bistrot Français
• Rocca by The Jar
• Sardin
• Sushi Room
• Taj Indian Restaurant
• Tasting Room
• Unico Vero
• Voilà, le Bistrot
• Yoshi
• Zexe Braserie
• Zexe Zahanaua Gastronomică Icoanei

Cluj-Napoca | 16 restaurante
• 25th Downtown Flavours
• Baracca
• Bujole
• Casa Boema
• Chios Social Lounge
• Cimbru
• eggcetera
• Fragment
• Hermania
• Indigo
• Manger
• Olivo Caffe&Bistro
• People
• Samsara FoodHouse
• Tokyo
• Via

Constanţa şi Vama Veche | 4 restaurante
• Le Premier
• Pizzico
• Scapino
• Bolo Steakhouse (Vama Veche)

Craiova | 4 restaurante
• Craft
• Excelsior
• Nobel Cuisine
• The Manor

Iaşi | 4 restaurante
• Corrido
• Cuib
• Krud Braserie
• Panoramic

Oradea | 2 restaurante
• Steak HUB
• VIA29

Piteşti | 2 restaurante
• Bibliotheque - Coffe, Wine &F ood Bistro
• Casa Sattler

Ploieşti | 2 restaurante
• Akua Garden
• Doma Urban Bistro

Sibiu | 6 restaurante
• Cafe Wien
• Hochmeister delikat’essen
• Jules Bistro
• Kulinarium
• She's Green
• Syndicat Gourmet

Timişoara | 4 restaurante
• Caruso
• La Calul Alb
• Merlot
• Vinto Gastro Wine Bar

Destinaţii speciale | 4 restaurante
• Cincşor.Transilvania.Case de oaspeţi
• Privo
• Valea Verde
• Viscri 32 - White Barn & Blue House

Gault&Millau este primul ghid internaţional gastronomic care intră pe piaţa românească.
Ghidul a fost publicat mai întâi în Franţa acum 50 de ani de doi jurnalişti pasionaţi - Henri Gault şi Christian Millau - şi s-a făcut cunoscut prin susţinerea reprezentanţilor noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau fraţii TroisGros. În timp, ghidul a cunoscut un success internaţional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de ţări şi 5 continente.

În România, Gault&Millau îşi propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calităţii, creativităţii şi autenticităţii descoperite în restaurantele locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: