Zahăr sau îndulcitori: care este mai sănătos

Zahăr sau îndulcitori: care este mai sănătos

Poţi să recurgi şi la varianta înlocuitorilor naturali de zahăr, precum Stevia sau siropul de Agave

Zahărul, în sine, nu este inamicul absolut, organismul nostru are nevoie de el, condiţia fiind să nu-l consumăm în exces. Îl pot înlocui mult lăudaţii îndulcitori – care au şi ei avantaje şi dezavantaje. Tu ce alegi?

Ştiri pe aceeaşi temă

Zahărul e bun, dar cu măsură
 
Zahărul rafinat este un produs extras din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr. Faptul că provine din surse naturale nu înseamnă că nu prezintă pericol pentru organism. Furnizează organismului energie pe termen scurt, dar este lipsit de substanţe nutritive. Excesul de zahăr se transformă în depozite adipoase şi poate afecta echilibrul glicemic şi buna funcţionare a pancreasului.  Duce la maladii cardiovasculare şi hipertensiune, accelerează procesul de îmbătrânire celulară. O alimentaţie echilibrată înseamnă să nu consumi mai mult de 250 g de glucide pe zi, din care doar 50 de grame glucide simple, precum zahărul.
 
Accelerează îmbătrânirea şi scade imunitatea
 
Mulţi preferă să înlocuiască zahărul rafinat cu cel brun, care are în compoziţie şi minerale, fiind, deci, mai sănătos. Atenţie însă la zahărul ascuns, din sucurile, conservele şi semipreparatele din comerţ! Citeşte cu atenţie etichetele, pentru a afla cât zahăr conţine fiecare produs pe care vrei să-l achiziţionezi. Se estimează că 4 g de zahăr reprezintă o linguriţă din acest carbohidrat. Belşugul de zahăr în alimentaţia zilnică favorizează, pe termen lung,  apariţia candidozelor recurente, a obezităţii, creşte riscul apariţiei maladiei Alzheimer, a cancerului de colon şi a diabetului de tip 2. Perturbă flora intestinală şi scade imunitatea.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

citeste totul despre: