Zacusca de peşte, vedetă la borcan: încearcă reţeta originală, pescărească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre reţetele delicioase ale verii, pe care gospodinele o pregătesc cu migală, este zacusca. În general, cea de vinete este cea mai întâlnite, însă ce-ai spune de o zacuscă de peşte?

Gustul este inedit, iar combinaţia de legume cu carnea de peşte îţi va cuceri papilele gustative. E suficient să o prepari o singură dacă şi să o guşti pentru a deveni reţeta ta favorită de pus în cămară, pentru iarnă.

Îţi prezentăm, mai jos, o reţetă simplă de zacuscă ce include, pe lângă legumele şi ingredientele clasice, şi peşte. Poţi folosi atât peşte oceanic, cât şi de apă dulce. De regulă, cel mai utilizat este macroul pentru că are foarte puţine oase şi este cărnos:

Ingrediente pentru reţeta de zacuscă de peşte:

  • 3 kg de peste, fara cap si fara coada (puteţi folosi macrou)
  • 1,5 kg de ceapă,
  • 500 g de morcov,
  • 2 kg de roşii
  • 2 kg de ardei roşii capia
  • 50 ml de ulei,
  • 250 ml oţet,
  • 1 lingură de zahăr,
  • sare,
  • frunze de dafin,
  • ardei iute,
  • piper si usturoi.

Citeşte continuarea articolului, aici!

Citeşte şi: 

Totul despre cancerul de colon. Medic specialist: “Regimurile alimentare ţinute după ureche, una dintre cauze"

Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre miturile din curele de slăbire: ”Uitaţi de biscuiţi fără zahăr”

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite