Vinete picante cu usturoi şi caju

Vinete picante cu usturoi şi caju

Vinere umplute cu usturoi şi caju FOTO happyhealthyyou.com.au

Vinete picante cu usturoi şi caju, la cuptor, o reţetă de post, simplă, rapidă şi din ingrediente de sezon. Adaosul de caju oferă un gust special, preparatul putând fi servit cald sau rece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 2 vinete tăiate în jumătate
  • 1 ardei iute roşu tăiat mărunt
  • 2 linguri cu vârf cu pătrunjel tăiat mărunt
  • 1 lingură cu rozmarin proaspăt tăiat mărunt
  •  1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 căţel de usturoi tăiat în felii subţiri
  • 50 g nuci caju
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Folosind vârful unui cuţit, crestează pielea fiecărei jumătăţi de vânătă in formă de romburi, având grijă să nu tai şi pulpa.

Intr-un bol, amestecă ardeiul iute, pătrunjelul, rozmarinul, ceapa şi usturoiul.

Păstrează deoparte 4 nuci caju şi taie grosier restul. Adaugă-le peste celelalte ingrediente. Adaugă 2 linguri cu ulei de măsline şi asezonează bine.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Prăjeşte superficial vinetele în restul de ulei până încep să se rumenească pe ambele părţi. Pune-le la scurs pe un şervet de bucătărie, apoi pune-le într-o tavă pentru cuptor.

Pune umplutura deasupra fiecărei jumătăţi de vinete şi presară pesmet. Aşază o nucă caju deasupra fiecărei bucăţi.

Dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute, sau până când devin aurii.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: