VIDEO Din culisele McDonald's: cum încearcă lanţul de restaurante fast-food să-şi spele imaginea

VIDEO Din culisele McDonald's: cum încearcă lanţul de restaurante fast-food să-şi spele imaginea

Reprezentanţii McDonald’s îi lămuresc pe curioşi în legătură cu cele mai controversate nelămuriri. FOTO Arhivă Adevărul

După mulţi ani de publicitate negativă, McDonald’s a permis, pentru prima dată, camerelor de luat vederi să filmeze procesul de fabricare a hamburgerilor şi a cartofilor prăjiţi pentru a demonta miturile create în jurul acestor produse.

Ştiri pe aceeaşi temă

McDonald’s a permis, în sfârşit, publicului să vadă cum se produc controversatele produse. Materialul video face parte din noua campanie a francizei, în care curioşii sunt invitaţi să pună ce întrebări doresc despre mâncarea vândută de brandul McDonald's, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”.
 
Videoclipul dezvăluie că în fabricile francizei, cu 35.000 de restaurante deschise în întreaga lume, sunt procesate peste 180.000 de kilograme de carne  pe zi şi că burgerul produs de aceasta este realizat 100% din carne de vită.
 
Cea mai mare curiozitate a clienţilor McDonald's este legată de imaginile şi materialele video găsite în număr mare pe internet care arată că burgerii şi cartofii prăjiţi vânduţi de franciză rămân intacţi după câteva săptămâni sau chiar ani de la preparare. Potrivit paginii de Facebook a lanţului de restaurante de tip fast-food, acest fenomen se datorează faptului că mâncarea este deshidratată, iar mâncarea are nevoie de umiditate pentru formarea mucegaiului.
 
Burgerul produs de McDonald's este realizat 100% din carne de vită. FOTO Daily Mail
 
La întrebarea: „Carnea de vită de la McDonald's conţine viermi?”, răspunsul reprezentanţilor francizei a fost scurt şi la obiect: „Nu, e scârbos! Sfârşitul poveştii”. De asemenea, aceştia dezmint faptul că ar folosi carne umană, conform unor zvonuri mai vechi, sau că pasta din care prepară batoanele de pui (chicken nuggets) ar avea aspectul unui soi de mâzgă rozalie (foto jos), dar au recunoscut că pun în uleiul în care prăjesc aceste batoane cantităţi mici de dimetilpolisiloxan, un agent antispumant obţinut din siliciu.
 
 
O altă dezvăluire este tratarea cărnii cu hormoni şi folosirea chimicalei azodicarbonamidă în chifle şi în rulouri. „Azodicarbomida poate fi folosită în multe moduri, chiar şi în produsele non-culinare, precum rogojinele pentru yoga. Aşadar, oamenii au început să spună că mâncarea noastră conţine plastic şi că ingredientul este periculos, dar nu este cazul. Gândiţi-vă la sare: sarea de masă este o variaţie a sării cu ajutorul căreia topim zăpada. Sunt, totuşi, diferite”, spune reprezentanţii McDonald's.
 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările