Un desert special: „cheesecake în miniatură”
0Dacă există ceva ce ar putea face o cremă de brânză mai gustoasă decât este deja, acesta ar fi zahărul. Iar dacă e ceva ce poate transforma un cheesecake într-o prăjitură şi mai gustoasă, atunci aceasta este ciocolata.
Ingrediente
Pentru blat
56 g unt
110 g zahăr brun
1 vârf de linguriţă sare
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 gălbenuş de ou
95 g făină
1 vârf de linguriţă praf de copt
56 g ciocolată amăruie fărâmiţată
Pentru umplutură
250 g cremă de brânză, moale
¼ cană zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou
2 linguri smântână
Pentru cremă (ganaş)
56 g ciocolată amăruie, dată prin răzătoarea mare
1/3 cană de frişcă lichidă
1 linguriţă miere
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Pune hârtie de copt în 12 forme de brioşe. Pentru a face blatul, amestecă untul, zahărul şi vanilia într-un bol mic până când devine pufoasă. Încorporează şi gălbenuşul.
Cerne făina în bol, praful de copt şi sarea şi amestecă bine. Adaugă ciocolata fărâmiţată. Formează câteva mingiuţe de aluat, rulează-le cu sucitorul şi aşază-le pe fundul şi pereţii fiecărei forme. Coace-le până când devin auriu-arămii sau timp de 8-10 minute.