Trucuri simple care vă fac viaţa mai uşoară în bucătărie: cum puteţi fi mai rapizi şi mai eficienţi

Trucuri simple care vă fac viaţa mai uşoară în bucătărie: cum puteţi fi mai rapizi şi mai eficienţi

Puteţi folosi o tehnică simplă pentru a fixa tocătorul astfel încât să puteţi tăia mai repede

Dacă sunteţi un amator în bucătărie (şi nu numai) pregătirea mesei poate fi un proces lent, însă există o mulţime de mici trucuri care pot face totul mai rapid şi mai eficient.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bridget Lancaster şi Julia Collin Davison, experţi în domeniul culinar şi gazdele show-ului „America’s Test Kitchen“, au dezvăluit pentru Business Insider câteva sfaturi de gătit care vă pot ajuta să economisiţi timp şi să evitaţi dezastrul din bucătărie.

Cum tăiaţi roşiile cherry „dintr-o lovitură“

Tăierea strugurilor sau a roşiilor este o sarcină destul de anevoioasă. Încercaţi să le puneţi între două capace din plastic şi să le feliaţi pe orizontală. Sigur că acest truc necesită ca roşiile să fie coapte, iar cuţitul foarte ascuţit.

Cum tăiaţi mai repede puiul

Puneţi carnea de pui la congelator pentru 15 minute înainte de a începe să o gătiţi, pentru că aşa va fi mult mai uşor să-l tăiaţi în felii subţiri.

Folosiţi foarfecele de bucătărie

O pereche de foarfece de bucătărie este secretul pentru economisirea timpului. Vă ajută să îndepărtaţi rapid grăsimea de pui, să tăiaţi baconul în bucăţi şi chiar să tăiaţi roşiile când încă sunt în conservă.

Salvaţi puţină apă de la paste pentru sos

După ce scurgeţi pastele, păstraţi ultima jumătate de ceaşcă de apă în cazul în care faceţi un sos propriu. În acel lichid s-a dizolvat amidonul din paste, ceea ce poate îmbunătăţi textura sosului – în cazul în care este gros sau greu de digerat, puteţi adăuga apa pentru a-l subţia şi chiar pentru consistenţă.

Fixaţi bine tocătorul

Pentru a preveni alunecarea tocătorului fixaţi-l prin plasarea unui prosop de bucătărie sau din hârtie umed dedesubt. Acest mic truc va ţine tocătorul pe loc, ceea ce va face tăiatul mai rapid şi mai uşor. De asemenea, după ce terminaţi puteţi folosi prosopul pentru a şterge tocătorul.

Creaţi un loc temporar de eliminare a resturilor în apropierea tocătorului

Dacă lăsaţi ca pe tocător să se adune resturi alimentare, tăiatul va fi îngreunat. Pentru a preveni acest lucru, puneţi un prosop din hârtie sau o pungă de plastic lângă una dintre marginile tocătorului, astfel încât să împingeţi resturile nedorite direct de pe tocător în timp ce continuaţi să feliaţi.

Folosiţi cuptorul cu microunde pentru a prăji rapid nucile

În cazul în care cuptorul nu este disponibil, îl puteţi folosi pe cel cu microunde pentru a prăji alunele sau seminţele de susan. Mai întâi puneţi o jumătate de nuci crude într-un castron şi porniţi cuptorul la putere maximă timp de 2 minute, amestecându-le la fiecare 30 de secunde până când capătă o culoare maro deschis. Apoi, răspândiţi-le pe prosoape din hârtie, care vor absorbi uleiurile, în timp ce nucile se răcesc.

Utilizaţi o răzătoare pentru un piure fin

O răzătoare microplană este instrumentul ideal pentru pasarea fină a usturoiului, cepei, ghimbirului sau ardeilor iuţi. Răzuirea acestora este mult mai uşoară decât tocarea lor, iar piureul fin care rezultă poate fi adăugat chiar şi în sosuri sau uleiuri.

Stropiţi cănile de măsurare cu ulei când folosiţi ingrediente lipicioase

Când trebuie să măsuraţi ingrediente lipicioase, cum ar fi mierea sau melasa, stropiţi cana cu ulei vegetal înainte. Stratul subţire de ulei va preveni lipirea şi, evident, vă va fi mult mai uşor atât să măsuraţi corect, ci şi să spălaţi recipientele.

Cum faceţi pentru a nu vi se lipi prăjiturile

Pentru a vă asigura că pâinea, negresele şi altele asemenea pot fi scoase din tigaie fără a se sfărma sau lipi înainte de a adăuga aluatul puneţi în tigaie două benzi late de hârtie sau folie de aluminiu. Nu uitaţi să lăsaţi capetele benzilor peste marginea tigăii pentru a putea fi folosite pe post de mânere.

Lăsaţi conţinutul să se răcească şi apoi utilizaţi mânerele pentru a ridica dintr-o singură mişcare preparatul înainte de a-l tăia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: