Trucuri pentru pachetul de prânz al copiilor, de la celebrul bucătar Jamie Oliver: cum să-l faci pe gustul celor mici

Trucuri pentru pachetul de prânz al copiilor, de
la celebrul bucătar Jamie Oliver: cum să-l faci pe gustul celor mici

Jamie Oliver FOTO babyology.com.au

Celebrul bucătar Jamie Oliver îi învaţă pe părinţi cum să facă pachete pentru prânzul copiilor. Acesta aminteşte că cei mici pot mânca şi salate, atâta timp cât acestea sunt amuzante şi puţin interactive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jamie Oliver a început să gătească de la vârsta de 8 ani, în localul părinţilor lui din Clavering, Essex, şi a lucrat cu unii dintre cei mai renumiţi maeştri bucătari din lume. În prezent, conduce unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat şi în serialul de televiziune „Jamie’s Kitchen“. De curând a lansat cartea „La masă cu Jamie“, în care oferă variante noi, accesibile ale unor diferite feluri de mâncare preferate, dar şi sugestii pentru părinţi, cartea fiind dedicată întregii familii. 

Câteva trucuri pentru pachetul de prânz, de la Jamie Oliver:

  • Dacă veţi congela unul dintre sucurile la cutie de carton, pachetul va deveni un minifrigider – igienic şi foarte util, deoarece până la prânz se va topi şi veţi avea parte de o băutură rece delicioasă.

  • Este foarte important să ungeţi untul pe pâine într-un strat uniform , care s-o acopere în întregime – Astfel sandvişurile nu se vor umezi de la compoziţie.

  • În prezent se găsesc atâtea sortimente de pâine, încât ocazional puteţi să renunţaţi  la obişnuita pâine albă sau integral şi să încercaţi alte variante, cu diverse ingrediente: pâine cu rozmarin şi stafide cu brânză, pâine ciabatta cu mozzarella şi şuncă, pâine cu roşii uscate la soare şi şuncă sau chifle cu mac şi umplutură de pui.

  • O porţie de fructe în fiecare zi stimulează sistemul imunitar şi ajută la creşterea nivelului de energie. Dacă înveliţi fructele într-un şerveţel , veţi vedea că se vor păstra mai bine.

  • Copiilor le vor plăcea salatele dacă sunt gustoase, nu sunt pline de apă, sunt amuzante şi puţin interactive.  De pildă, puneţi într-o pungă  câteva fâşiuţe de parmesan sau brânză feta fărâmiţată, cu câteva roşii cherry şi un amestec de verdeţuri. Puneţi sosul separat – o linguriţă de zeamă de lămâie cu trei linguriţe de ulei de măsline, împachetate cu o folie de plastic. Copiii pot să zdrobească roşiile din pungă, să adauge sosul şi să-l agite – vor fi încântaţi.

  • Recipientele tip termos sunt excelente – puteţi cumpăra unul mai mic, perfect pentru a transporta mâncăruri precum supă.

 

 

citeste totul despre: