Trucuri din bucătărie: Cum faci carnea să fie mai fragedă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu trebuie să suferi din cauză că friptura ta este prea tare. O poţi frăgezi simplu, cu ajutorul acestor trucuri rapide.Se poate întâmpla chiar şi celor mai bune gospodine dintre noi – de pildă, ai ales o carne care s-a dovedit a fi prea tare după ce ai gătit-o. Din fericire, există multe metode prin care poţi frăgezi carnea, care să nu necesite marinarea peste noapte.

1. Foloseşte un ciocan de şniţele ca să baţi carnea

Să baţi carnea cu un ciocan pentru şniţele este un mod surprinzător de simplu prin care o poţi frăgezi. Partea proastă este că metoda poate să funcţioneze prea bine, transformând carnea într-un „terci“ dacă o baţi prea tare. Un mod mai delicat prin care poţi frăgezi carnea este să alegi unelte speciale de bucătărie, alcătuite din multe ace ascuţite sau tije care străpung carnea. Acest gen de instrumente provoacă mai puţine daune fibrelor din carne.

2. Marinează carnea cu substanţe acide

Substanţele acide precum oţetul te ajută să frăgezeşti fibrele de carne. Un truc simplu este să înmoi carnea într-o marinată făcută cu zeamă de lămâie sau limetă, oţet, lapte bătut sau chiar iaurt. Aceste ingrediente te pot ajuta să frăgezeşti chiar şi cele mai „dure“ proteine de origine animală.

Secretul este să nu laşi carnea în marinată prea mult timp, deoarece acizii din ingredientele sosului slăbesc prea mult structura proteinei din carne, ceea ce înseamnă că friptura ta este prea moale şi seamănă cu un terci. Stabileşte un timp de marinare cuprins între 30 de minute şi 2 ore, dar verifică periodic ca să vezi dacă carnea ta începe să arate ca şi când ar fi fiartă sau gătită pe margini. Aşa îţi vei da seama dacă ai lăsat carnea prea mult timp la marinat.

Citeste mai mult pe clickpoftabuna

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite