Trucuri în bucătărie: cum ascuţi cuţitul cu ajutorul unei farfurii şi de ce se ţine usturoiul în sare grunjoasă

Trucuri în bucătărie: cum ascuţi cuţitul cu ajutorul unei farfurii şi de ce se ţine usturoiul în sare grunjoasă

Usturoiul nu se usucă şi îşi păstrează gustul dacă îl păstraţi într-un recipient acoperit cu sare grunjoasă

Învaţă de la persoanele în vârstă cum să foloseşti sarea la curăţarea aragazului, la ce mai sunt utile frunzele de dafin sau cum poţi ascuţi cuţitul cu ajutorul unei farfurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suntem obişnuiţi să căutăm pe internet trucuri utile pentru activităţile în bucătărie, dar uităm că cele mai bune sfaturi vin chiar de la bunicii noştri. BrightSide.me a făcut un top al celor mai utile metode prin care putem curăţa bucătăria, sfaturi primite de la persoane în vârstă.

Folosirea sării pentru curăţarea aragazului

Este mult mai uşor să curăţaţi aragazul dacă puneţi un strat subţire de sare peste zonele cu grăsime, imediat după ce aţi gătit. Când aragazul se răceşte, tot ce trebuie să faceţi este să îndepărtaţi sarea cu o lavetă umedă.

Ascuţirea cuţitelor cu ajutorul unei farfurii

Dacă nu aveţi la îndemână un instrument special pentru ascuţit cuţitul, frecaţi-l de rama inferioară a unei farfurii.

Curăţarea morcovilor fără unelte speciale

Dacă nu aveţi la îndemână unelte speciale pentru curăţarea morcovilor, îi puteţi pune la înmuiat iar apoi îndepărtaţi stratul exterior cu un burete metalic.

Pesmet din pâine congelată

Cea mai uşoară modalitate de a obţine pesmet este să îngheţaţi o bucată de pâine, iar apoi să o treceţi prin răzătoare.

Usturoi în sare grunjoasă

Usturoiul nu se usucă şi îşi păstrează gustul dacă îl ţineţi într-un recipient acoperit cu sare grunjoasă.

Frunze de dafin împotriva insectelor

Fie că le adăugaţi în borcanul de zahăr, în cutia de pâine sau în ghiveciul de flori, frunzele de dafin pun pe fugă furnicile, musculiţele şi alte insecte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: