Tort răcoros cu iaurt şi lămâie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul cu iaurt şi lămâie este un desert ideal atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici
Tortul cu iaurt şi lămâie este un desert ideal atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici

Ca să fie savuros şi să încânte pofta de dulce, un desert nu trebuie să fie doar... dulce. În combinaţie cu un fruct mai acrişor, desertul poate să aducă în farfurie un plus de surpiză şi de gust. Încearcă acest tort răcoros cu iaurt şi lămâie.

Ingrediente

1 pachet pişcoturi de şampanie
zeama de la un compot
coaja rasă de la o lămâie
500 ml frişcă lichidă
500 ml iaurt
1 fiolă esenţă de lămâie
1 cană cu zahăr pudră
2 pliculeţe gelatină
zeamă de lămâie

Preparare

Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă şi o laşi jumătate de oră, după care o dai în fiert. Baţi frişca lichidă şi o dai puţin la rece.

Apoi mixezi frişca cu zahărul şi cu gelatina topită. La sfârşit încorporezi esenţa de lămâie, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie şi iaurtul.

Înmoi pişcoturile înmuiate în zeama de compot şi îmbraci cu ele forma de tort cu pereţi detaşabili.

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite