Tort de ciocolată în straturi
0Un desert deosebit pe care îl puteţi servi cu uşurinţă dacă aveţi musafiri în zilele de Paşte. Gustul cremelor şi al aromele se împletesc armonios, iar rezultatul va fi pe măsură.
Ingrediente:
Pentru blat:
6 linguri de zahăr pudră
6 ouă
1 praf de sare
6 linguri de făină
1 esenţă de vanilie
Pentru crema de cacao
2 ouă
100 g ciocolată
100 g zahăr
150 g margarină sau unt
Pentru crema de vanilie:
1 l lapte
8 linguri de făină
zahăr după gust
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
2 linguri de unt
Pentru glazură:
2 tablete de ciocolată amăruie (sau ciocolată de menaj)
Pentru decor:
100 g ciocolată
100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Pentru blat separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci bine într-un bol gălbenuşurile cu 2/3 din zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr. Încorporezi albuşurile uşor în gălbenuşuri, adaugi în ploaie făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.