Tort cu căpşune, iaurt şi pişcoturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort cu căşune, iaurt şi pişcoturi, numai bun pentru zilele călduroase de vară FOTO miremirc.ro
Tort cu căşune, iaurt şi pişcoturi, numai bun pentru zilele călduroase de vară FOTO miremirc.ro

Dacă doriţi să preparaţi un desert uşor, răcoritor, de vară şi, totodată, uşor de făcut, tortul cu căpşune, iaurt şi pişcoturi ar putea fi alegerea perfectă, potrivit unei reţete recomandate de site-ul Miremirc.ro

Ingrediente:

200 ml frişcă lichidă

500 ml iaurt (4%)

3 ouă

150 g zahăr

Esenţă de vanilie

20 g gelatină granulată

200 g pişcoturi

300 g căpşune

Decor:

100 ml frişca lichidă

bomboane cu rom

ciocolată albă

căpşune

Mod de preparare:

Hidratăm gelatina, în 80 ml apă rece, circa 10 minute. Într-un castron mixam spuma frişcă, adăugăm apoi iaurtul (amestecăm cu un tel), gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie, zahărul, apoi albuşurile mixate spumă cu un praf de sare, iar la urmă gelatina topită (după ce s-a hidratat, o punem la microunde circa 15 secunde sau pe foc mic, amestecând mereu, fără să dea în clocot) . Omogenizam cu un tel.

image

Asamblare:

O forma rotundă (d=24 cm) o tapetăm cu folie alimentară (sau nu) şi aşezăm un strat de cremă, bucăţele de căpşune, pişcoturi, apoi crema, bucăţele de căpşune, pişcoturi şi ultimul strat este de crema. Pişcoturile nu trebuie însiropate. 

image

   

image

Apoi dăm tortul la frigider de seară până dimineaţa, după care îl răsturnăm pe un platou şi îl decoram.

image

Sursa: Miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite