Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta

Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta

Top 10 alimente care scad colesterolul

Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare şi încheie ziua cu un pahar de vin roşu, iar din când în când îndulceşte-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ţii colesterolul sub control.

Ştiri pe aceeaşi temă

Top 10 alimente care scad colesterolul

 

1. OVĂZUL

 
Lupta pentru scăderea colesterolului începe de dimineaţă. După un consum constant de ovăz, în 6 săptămâni, LDL-ul (colesterolul rău) poate scădea cu până la 5 procente.  
 

2. VINUL ROŞU

 
Era nevoie de un nou motiv pentru care să apreciem un pahar de vin roşu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare că fibrele din srtugurii roşii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedeşte că persoanele care consumă vin în mod regulat (şi în cantităţi moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic. 
 

3. SOMONUL ŞI PEŞTELE GRAS

 
Ştim despre Omega 3 că este eficient în prevenirea demenţei şi a bolilor cardiace. Persoanele care au înlocuit grăsimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic 
 

4. NUCILE

 
Dacă vrei să îţi scadă colesterolul, nucile sunt o variantă de încredere. Jurnalul American de Nutriţie arată că 42 grame de nuci, 6 zile pe săptămână, timp de o lună, îl scad cu 9,3%. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: