Tiramisu înseamnă „agaţă-mă”. Lucruri neştiute despre mâncarea de zi cu zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Croissantul a fost inventat pentru a sărbători victoria Franţei asupra Turciei, mierea nu se strică niciodată, iar sarea şi piperul sunt o combinaţie relativ recentă. Jurnalistul Oliver Miller a publicat, pe thoughtcatalog.com, o serie de informaţii adunate de el, mai puţin cunoscute de publicul larg.

Bomboanele M&M au fost create iniţial pentru armata americană. Ciocolata şi zahărul te ţin treaz şi alert, exact ceea ce este nevoie într-un război în toi. „Se topesc în gura ta, nu în mână”, suna sloganul lor, ceea ce însemna că degetele nu alunecau pe trăgaci când americanii ţinteau către nemţi.

Tiramisu este un desert dedicat prostituatelor din Italia. Din nou, cafeaua şi zahărul te ţin activ pe timpul nopţii. Tiramisu înseamnă, de fapt, „agaţă-mă” sau „fă-mă fericită”.

Croissantele au fost create pentru celebrarea victoriei armatelor franceze asupra Turciei. Forma de semilună a produselor de patiserie este o aluzie la steagul Turciei.

Elevii au inventat croissantul cu ciocolată, când au început să introducă batoane de ciocolată în produsul de patiserie.

Covrigii ar fi fost inventaţi în 610 Îhr şi simbolizează împreunarea braţelor pentru rugăciune. Festivaluri religioase au loc şi astăzi în sudul Germaniei care aniversează covrigul. Localnicii poartă covrigi cu ei şi pictează imaginea produsului pe uşa celui iubit.

O mare parte a explorărilor din trecutul omenirii poate fi legată de istoria mâncării. În căutarea de condimente şi ingrediente noi, oamenii au descoperit drumuri şi rute necunoscute. La fel şi războaiele: numărul oamenilor care au murit din cauza luptei asupra condimentelor este greu de calculat.

Combinaţia dintre sare şi piper a fost descoperită târziu. Sarea există dintotdeauna, oamenii au avut mereu lângă ei sare. Dar piperul a fost o descoperire care s-a lăsat aşteptată, fiind originar din India. Aşa că înainte de sare şi piper, oamenii au încercat tot felul de variante, sare şi scorţişoară fiind una dintre cele mai populare.

Oamenii din Antichitate mâncau carnea doar fiartă, s-a aflat din replicile pieselor greceşti antice.

Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite, a introdus îngheţata în America.

Mierea nu se strică niciodată.

Ciocolata era folosită ca băutură, la origine, şi era servită amară.

Meniul zilnic din Evul Mediu era format din pâine neagră, ceapă crudă şi fasole. Carnea era destinată doar celor bogaţi, deşi această informaţie încă mai este contestată.

Romanii antici aveau un fel de restaurante cu mâncare, unde vindeau cârnaţi.

Roşiile erau considerate otrăvitoare în America la 1800. La fel şi avocado, până prin 1920.

Senvişurile datează din antichitate. Pâine în combinaţie cu alte mâncăruri n-a fost o încercarea prea grea pentru omenire.

Furculiţele nu au fost folosite de toată lumea până în secolul al XVIII-lea, respectiv secolul al XIX-lea în America.

Cu toate acestea, oamenii au folosit lingura şi cuţitul de foarte mult timp.

Coca-Cola conţinea 9 miligrame de cocaină la pahar. Ingredientul a fost înlăturat în 1903. Inventatorul băuturii susţinea că vindecă multe boli, printre care şi adicţia de morfină, migrenele şi impotenţa.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite