Tartă savuroasă cu brânză si cireşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru iubitorii de cireşe care vor să-şi surprindă prietenii cu un desert savuros în weekendul ce vine, vă propunem o tartă cu brănză şi fructe ce va mulţumi orice mofturos.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 7 linguri unt nesărat
  • 3/4 pahar zahăr tos
  • 1 ou mare
  • 1 lingura zahăr vanilat
  • 1-1/2 pahar plus 2 linguri făină
  • 1 lingurită praf de copt
  • pesmet

pentru cremă:

  • 1 250 grame cremă de brânză sau 250 grame smântană grasă
  • 7 linguri faină
  • 4 ouă
  • coaja de la o lămâie
  • 3/4 pahar zahăr
  • Esenţă de lămâie
  • 1 pahar lapte
  • 1 cană unt nesarat
  • Cireşe

Mod de preparare:

Se amestecă untul, zahărul, oul şi zahărul vanilat cu făina şi praful de copt. Se lasă la frigider cel puţin 1 oră. Se combină brânza cu 250 g smântână grasă, făina, 4 gălbenuşuri, coaja de lămâie şi zahărul într-un bol.

Se unge forma cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se presează aluatul pentru blat pe toată întinderea formei şi puţin la margini, se înţeapă cu o furculiţă şi se pune la cuptor.

Se încălzesc laptele şi un­tul cu un baton de vanilie la foc mic până se topeşte un­tul. Se strecoară printr-o strecurătoare fină presând batonul de vanilie.

Se adaugă la compoziţia de brânză şi se amestecă bine. Se bat 4 albuşuri spumă şi se în­corporează treptat în compo­ziţia pentru cremă.

Se scoate blatul din cuptor fără să fie copt în întregime, doar uşor colorat. Se toarnă crema de brânză deasupra în strat egal, iar apoi se presară cireşele. Se lasă la cuptor 30 de minute. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte rece, după ce a fost lăsată la frigider.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite