Tartă delicioasă cu praz, ciuperci şi cartofi

Tartă delicioasă cu praz, ciuperci şi cartofi

Tartă delicioasă cu praz, ciuperci şi cartofi

Un preparat sănătos şi potrivit pentru perioada postului, tarta cu praz, ciuperci şi cartofi se pregăteşte rapid şi este foarte gustoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 10 g drojdie
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 150 ml apă

pentru umplutura:

  • 200 g cartofi
  • 1 fir de praz
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 200 g caşcaval vegetal
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit, curăţă-i şi pasează-i. Amestecă piureul obţinut cu drojdia, făina, 150 g de margarină şi sare şi frământă până obţii un aluat. Lasă la dospit într-un vas acoperit, la loc cald.

Taie ciupercile şi firul de praz sub formă de rondele şi toacă ceapa. Căleşte într-o lingură cu ulei ciupercile, scoate-le apoi din tigaie şi adaugă ceapa şi prazul, condimentând cu sare şi piper.

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius şi întinde o foaie de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Unge cu margarină o formă rotundă de tartă (diametru 28 cm) şi aşază aluatul în ea. Coace aluatul fără umplutură zece minute şi scoate-l din cuptor.

Amestecă ciupercile, prazul şi ceapa călite şi întinde amestecul pe blatul de aluat de cartofi. Rade caşcaval vegetal şi dă din nou la cuptor, până când caşcavalul se topeşte şi tarta capătă o crustă uşor rumenită.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările