Secretele zacuscăi pescăreşti din somn, ardei copt şi condimente alese

Secretele zacuscăi pescăreşti din somn, ardei copt şi condimente alese

Zacusca pescărească

Vedeta sezonului, gustoasa zacuscă are şi o variantă „pescărească“. Din peşte, ardei copt şi condimente alese, acest preparat este mai puţin pregătit în gospodăriile româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1/2 l ulei
  • 1 1/2 kg ceapă
  • 1 1/2 kg morcov
  • 3 kg gogoşari sau ardei capia
  • 3 kg roşii
  • 2 kg peşte (somn, cod, ton, şalău sau macrou)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1-3 căţei de usuroi
  • boia dulce/iute
  • o lingură boabe de ienibahar 

 

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl pui la fiert până se desprinde de pe oase. Între timp, coci gogoşarii sau ardeii capia şi îi cureţi de pieliţe, cotoare şi seminţe. Speli roşiile, le striveşti cu mâna până îşi lasă zeamă şi le pui într-un vas, la foc mic, să fiarbă lent.

Le treci prin strecurătoare, separând pieliţele, cotoarele şi seminţele. Cureţi ceapa, ardeii şi morcovii. Dai ceapa pe râzătoare şi îi scurgi zeama. Dai morcovii prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie. Tai ardeii în cubuleţe.

Încingi uleiul şi căleşti ceapa împreună cu morcovii. După 10 minute, adaugi ardeii, peştele dat prin maşina de tocat, sucul de roşii, foile de dafin rupte, usturoiul tocat, sare, piper, ienibahar şi boia. Pui vasul în cuptorul încins la 200°C, pentru 30-40 de minute sau până se ridică uleiul la suprafaţă.

Pui zacusca fierbinte în borcane de 350 ml sterilizate, calde, pe care le sterilizezi 30-40 de minute. Le scoţi din apă după ce s-au răcit complet.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările