Secretele unui desert divin: prăjitură cu căpşuni şi iaurt, cu glazură de jeleu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt FOTO Savori Urbane
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt FOTO Savori Urbane

Pentru că a venit sezonul celor mai romantice şi senzule fructe, căpşunile, vă propunem o reţetă senzaţională şi răcoritoare de prăjitură cu căpşuni şi iaurt .

Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: ingrediente pentru blat

4 ouă

100 grame de zahar

100 grame de făină

zahăr vanilat

coajă de lămâie

un praf de sare

Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: ingrediente pentru cremă

300 mililitri de frişcă naturală cu minimum 30 % grasime

350 ml iaurt grecesc

150 de grame de zăhăr pudră

coaja de lămâie

zahăr vanilat

500 de grame de căpşuni

3 plicuri de gelatina de 30 de grame)

Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: ingrediente pentru glazură

2 plicuri de gelatină roşie pentru tort 

100 de grame de zahăr

400 de mililitri suc de căpşuni şi, după preferinţe, apă cu suc de lămâie

Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: preparare blat pandişpan 

Se bat albuşutile cu zahărul, după care adăugăm gălbenuşurile şi restul ingredientelor. Făina o adăugăm treptat.

Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată şi dăm la cuptor la 180 de grade pentru zece minute, apoi la 170 de grade pentru cinci minute.

Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: preparare cremă

Batem frişca rece foarte bine şi adăugăm apoi zahărul pudră şi iaurtul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Punem gelatina în apă rece, o lăsăm la hidratat, după care punem amestecul peste frişca bătută. Tăiem căpşunile mărunt şi le adăugăm şi pe ele.

Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: montare prăjitură

Blatul pandişpan se taie în două foi după ce se răceşte şi întăreşte. Aşezăm prima parte înapoi în tava în care s-a copt. Turnăm apoi toată crema şi acoperim cu cealaltă jumătate de blat.

Pentru obţinerea jeleului amestecăm praful de gelatină şi zahărul, urmând să adăugăm suc sau apă. Punem vasul pe foc cât să se încălzească, nu să fiarbă, pentru că fierberea distruge gelatina. Se amestecă până se dizolvă şi lichidul devine transparent. Se lasă la răcit şi se toarnă jeleul peste blat. Se lasă apoi la rece pentru a doua zi.

Fotografii de prezentare ale prăjiturii cu căpşuni şi iaurt AICI

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite