Secretele celui mai bun piure de cartofi din lume. Cheful a primit stele Michelin pentru acest preparat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta celui mai bun piure cere timp, dar merită FOTO Shutterstrock
Reţeta celui mai bun piure cere timp, dar merită FOTO Shutterstrock

Piureul de cartofi pare unul dintre cele mai banale preparate din lume, însă un chef francez a reuşit să-l transforme într-o operă de artă, pentru care a primit stele Michelin. Cei care au gustat din piureul lui Joel Robuchon au spus că nu există cale de întoarce la ceea ce ştiau până atunci.

Joel Robuchon a fost numit „bucătarul secolului“ şi „geniu culinar“ şi a fost mentorul lui Gordon Ramsay. De-a lungul carierei a primit nu mai puţin de 32 de stele Michelin, devenind astfel cheful francez cu cele mai multe stele. A creat preparate speciale precum plăcinta cu trufe sau crema de conopidă şi caviar, însă a rămas celebrul pentru piureul său de cartofi.

Joel Roubuchon folosea cantităţi fixe (proporţia de unt era foarte mare, dar, cu toate acestea, preparatul nu era deloc greu, ci extrem de savuros) şi avea o tehnică specială. Este unul dintre acele preparate care, deşi considerat garnitură, va fi vedeta mesei.

Află aici reţeta celui mai bun piure de cartofi din lume, tehnica de execuţie, precum şi povestea de viaţă a chefului francez. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite