Românii sunt mai tradiţionalişti decât bulgarii şi ungurii când vine vorba de mâncare: care sunt cele mai comandate preparate online în România

Românii sunt mai tradiţionalişti decât bulgarii şi ungurii când vine vorba de mâncare: care sunt cele mai comandate preparate online în România

Ciorba de văcuţă este printre preferatele românilor care comandă mâncare online FOTO Foodpanda

Preferinţele românilor în materie de preparate culinare comandate online sunt, de regulă, asemănătoare cu cele ale bulgarilor şi ale ungurilor, cu mâncarea de tip fast-food şi cu specific internaţional în fruntea clasamentului. Chiar şi aşa, românii sunt singurii din regiune care comandă frecvent şi mâncare tradiţională, potrivit platformei de food ordering Foodpanda.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Top 3 preparate cuinare comandate de români

Datele Foodpanda arată că preparatele precum cartofii prăjiţi, ciorba de văcuţă şi noodles de pui sunt cel mai des comandate de pe Internet de către români. Spre deosebire de aceştia, în top 3 al celor mai comandate feluri de mâncare online al vecinilor din Bulgaria şi Ungaria, nu se regăsesc preparate cu specific tradiţional, majoritatea provenind din bucătăriile cu specific internaţional. 

Ce comandă bulgarii cel mai mult

Astfel, în clasamentul celor mai comandate preparate culinare de către gurmanzii bulgari se regăsesc cartofii prăjiţi, cele cu specific italian, precum pizza margherita, şi cu specific chinezesc, precum orez prăjit cu ou şi legume, un preparat care nu este atât de ales de către români. 

Ce comandă ungurii cel mai mult 

În ceea ce priveşte preferinţele vecinilor din Ungaria, acestea sunt orientate tot către zona de fast-food şi specific internaţional, pizza, burgerii şi gyros-ul fiind cel mai des comandate feluri de mâncare de pe Internet. 

„Chiar dacă, în general, preferinţele culinare ale vecinilor din regiune sunt destul de asemănătoare cu ale noastre, fiind amatori de fast food şi preparate provenite din bucătăriile lumii, observăm că în topul celor mai comandate mâncăruri de către români se strecoară şi preparatele cu specific românesc, pregătite ca la mama acasă, lucru care ne arată că aceştia rămân fideli bucătăriei tradiţionale“, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

Potrivit acestuia, cele mai numeroase comenzi plasate de către români sunt înregistrate vinerea, în timp ce bulgarii şi ungurii plasează mai multe comenzi de mâncare sâmbăta, respectiv duminica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările