Reţetă pentru Postul Paştelui: Tocană de legume cu ceapă, arpacaş şi spanac

Reţetă pentru Postul Paştelui: Tocană de legume cu ceapă, arpacaş şi spanac

Reţetele cu legume fac deliciul acestei perioade, iar o tocană bună de legume nu face exceptie FOTO Cookin` Canuck

O mâncare bună de legume poate fi preparată în orice perioadă a anului, iar în Postul Paştelui această reţetă e tocmai bună. Ceapa, spanacul, orzul şi fasolea se numără printre ingredientele acestei tocăniţe de legume.

Vă propunem o reţetă sănătoasă şi ideală pentru Postul Paştelui, recomandată de „Cookin` Canuck“.

Ingrediente (pentru 6 porţii)

- ulei de măsline

- două cepe medii tăiate julien

- o linguriţă de oţet balsamic

- 3 căţei de usturoi tocat

- 400 de grame de roşii tăiate cubuleţe

- 220 de grame de arpacaş

- supă de legume

- 220 de grame de fasole

- 150 de grame de spanac

- cimbru, sare şi piper

Mod de preparare

Căleşte ceapa în ulei de măsline tip de 10-15 minute, apoi adaugă apă şi lasă la fiert alte 10-15 minute.

Adaugă oţetul balsamic, usturoi, cimbru, sare şi piper, apoi roşiile tăiate cubuleţe.

După aproximativ un minut se pune arpacaşul uscat şi supa de legume. Se lasă astfel la fiert, până se moaie arpacaşul, iar apoi se adaugă fasolea (deja fiartă). Spanacul se adaugă spre sfârşit şi se mai lasă pe foc până când acesta se înmoaie.

Poftă bună!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările