Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană

Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană

Musaca de cartofi

Piureul de cartofi înlocuieşte smântâna şi lintea se foloseşte în locul mielului într-o reţetă de musaca vegetariană, tocmai bună de pregătit în Postul Paştelui. Dacă nu ai un vas de copt adânc de circa opt centimetri, poţi prepara această delicatesă în două tăvi, spun cei de la „Vegetarian Times“.

Ingrediente (pentru 12 porţii)

- 5 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
- 4 căţei de usturoi
- ulei
- o ceapă mare, tocată
- 3 linguri de oregano
- două cutii de roşii tocate
- 180 de grame de linte verde
- o frunză de dafin
- un baton de scorţişoară
- două vinete medii, feliate
- doi dovlecei feliaţi
- 3 roşii tăiate în felii subţiri

Mod de preparare

Cartofii şi usturoiul se fierb în apă sărată zece minute, până se înmoaie şi fă apoi un piure la care adaugi ulei de măsline, sare, piper şi supa rezultată la fierbere.

Ceapa se căleşte cu oregano şi se adaugă roşiile, lintea, frunza de dafin, scorţişoara şi trei căni din supa de la cartofi. Amestecul se lasă la foc mic timp de 45 de minute, până când lintea este fragedă. Se scoate dafinul şi scorţişoara, iar lintea se pune în  blender până devine o pasta consistentă. Se condimentează cu sare şi piper.

Feliile de vinete se aşază pe o foaie de copt, se presară cu sare, şi se lasă 30 de minute. Apoi se clătesc şi se usucă.

Cuptorul se încălzeşte la 180˚C. Tava se unge cu ulei şi se pune o treime din piureul de linte. Se pune un strat de vinete, urmat de dovlecei şi roşii. Deasupra se mai pune o parte din piureul de linte şi jumătate din cantitatea de cartofi. În continuare se adaugă vinetele şi apoi restul de linte şi de cartofi. Se ţine la cuptor 90 de minute, până când partea de sus este rumenită.

Poftă bună!


Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella

Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Salată cu dovlecei, arpacaş şi roşii

O salată este recomandată în orice moment al zilei, iar în Postul Paştelui, când avem impresia că nu mai ştim ce să mai gătim, o astfel de reţetă rapidă, recomandată de „BBC Good Food“, este binevenită.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Pilaf cu conopidă

Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Sandviş vegetarian

Un preparat rapid, dar care în zilele de post se poate dovedi dificil de pregătit din cauza ingredientelor limitate, sandvişul vegetarian prezentat de „BBC Good Food“ reprezintă o alternativă pentru prânz în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume la grătar cu piure de fasole

O combinaţie ideală de legume gratinate şi un piure de fasole reprezintă o reţetă sănătoasă pentru Postul Paştelui, recomandată de „BBC Good Food“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Ciuperci umplute

Aperitivul cu ciuperci umplute propus de site-ul „Fabulous Foods“ reprezintă o reţetă potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Plăcintă indiană cu cartofi

Pentru a ieşi puţin din peisajul românesc, „BBC Good Food“ propune una dintre reţetele de post din India: plăcinta cu cartofi, ce poate fi preparată în Postul Paştelui. Uşor de preparat, această plăcintă poate fi servită fierbinte, caldă sau chiar rece, gustul ei rămânând la fel de special.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Spaghete picante cu ciuperci şi usturoi

Cu un conţinut redus de grăsimi, dar foarte gustoase şi foarte uşor de preparat, această reţetă de paste propusă de „BBC Good Food“ reprezintă o alegere potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Supă cremă de legume

O supă fără carne nu înseamnă neaparat o supă fără gust. Şi pentru că suntem în Postul Paştelui, vă propunem o reţetă de supă cremă de legume, fără gluten şi cu o aromă dulceagă aparte datorită fructelor din compoziţie şi a condimentelor precum chimenul sau coriandrul.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume cu năut la cuptor

Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice perioadă a anului. Şi cum începe sezonul legumelor, ele pot fi folosite la multe reţete pentru Postul Paştelui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările