Reţetă inedită de zacuscă dietetică cu gogonele, ardei şi morcovi

Reţetă
inedită de zacuscă
dietetică cu gogonele, ardei şi morcovi

Zacusca dietetica

Pentru cei care iubesc gustul zacuscăi dar în acelaşi timp ţin la siluetă, gospodinele iscusite au găsit o variantă dietetică ce are la bază ingrediente precum gogonele, morcovi, ceapă, ardei şi mult mai puţin ulei în comparaţie cu zacusca tradiţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 2,5 kg gogonele
  • 0,7 l ulei
  • 1 kg ceapă
  • 2,5 kg ardei capia
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 kg roşii făcute suc
  • sare
  • piper
  • foi de dafin şi pătrunjel, după gust

 

Mod de preparare:

În 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5 kg gogonele şi 2,5 kg de ardei capia le dai prin maşina de tocat şi le amesteci cu legumele călite.

Le fierbi împre­ună şi când a ieşit uleiul la suprafaţă adaugi 1,5 kg suc de roşii, piper, foi de dafin, 2 căpăţâni de usturoi şi frunze de pătrunjel.

Dai la cuptor pentru o oră şi după aceea pui compoziţia în borcane pe care le acoperi până se răcesc.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările