Orice gospodină care se respectă îşi umple cămara cu bunătăţi de tot felul, conserve fără număr din legume, fructe şi verdeţuri. Iar dacă acestea sunt gătite cât mai natural posibil, fără adaos de conservanţi chimici, sunt şi mai bune. 
 
Eu pregătesc sute de borcane cu tot felul de bunătăţi, am deja peste 140 de reţete de conserve publicate. Vă inviţi pe blogul Poftă bună, reţete cu Gina Bradea, aici veţi găsi reţetele aşezate pe categorii, în ordine alfabetică: compot, gem-dulceaţă, murături, zarzavaturi, sirop, zacuscă, lichior... Multe reţete le veţi recunoaşte, altele sunt noi, dar toate sunt deosebit de savuroase.
 
Când culeg merele, unele sunt mai lovite, viermănoase şi nu rezistă să le pot păstra timp îndelungat. Sau dacă tai un dovleac foarte mare şi nu-l pot folosi pe tot, soluţia cu sterilizatul la borcane este salvatoare.

Metoda este extrem de simplă, nu folosesc zahăr, conservanţi, nimic. Doar fruct curat. Şi rezultatul e fantastic de gustos, se menţine excelent şi 2-3 ani.

Când am nevoie, desfac un borcan şi imediat fac o prăjitură, o plăcintă sau nişte brioşe de te lingi pe degetele pân-la coate şi genunchi.

Staţi cu ochii pe mine, mai aduc reţete simple şi gustoase :)

Vă las reţeta video, să vedeţi în timp real tot ce fac eu:
 
 
Spor la gătit gustos şi sănătos! Cu Gina Bradea, desigur :)