Reţetă simplă pentru un ştrudel cu prune delicios şi fraged

Reţetă simplă pentru un ştrudel cu prune delicios şi fraged

A venit toamna şi odată cu ea recoltele bogate. Astăzi vă propunem o reţetă dulce, în care vedete să fie prunele. Este vorba de un ştrudel fraged, rapid de făcut, deosebit de apetisant şi nemaipomenit de gustos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reţeta de ştrudel cu prune propusă de blogul culinar ariesa.ro este una dintre cele mai uşoare, rapide şi delicioase.
 
Ingrediente
 
  •     1 foaie aluat foietaj;
  •     250-270 g prune tăiate jumătăţi;
  •     3 linguri făină de migdale sau nuci mărunţite;
  •     2-3 linguri zahăr brun;
  •     1/2 linguriţă scorţişoară;
  •     1 ou.
 
Mod de preparare:
 
  • Spălăm prunele, le tăiem în jumătăţi şi le scoatem sâmburii.
  • Într-un bol, le amestecăm împreună cu zahărul, făina de migdale/nucile mărunţite şi scorţişoara. Lăsăm de-o parte.
  • Cu ajutorul unui sucitor, întindem puţin aluatul.
  • Cu un cuţit, scrijelim aluatul (fără a tăia până la capăt), împărţind în trei părţi egale.
  • Părţile exterioare le tăiem în benzi egale, în formă de spic, lăsând 2 cm la fiecare capăt.
  • Adăugăm prunele pe partea din mijloc a aluatului, îndoim capetele spre interior şi aducem alternativ câte o bandă din lateral către mijloc, formând un spic. Avem grijă să nu lăsăm spaţii neacoperite.
  • Ungem aluatul cu ou bătut, înţepăm uşor cu o furculiţă şi presăram puţin zahăr.
  • Dăm la cuptorul încins la 180 grade, pentru 45 de minute.
 
Poftă bună!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările